Hannie Hondius niet weg te slaan bij de Koppel

HARDENBERG - Ze is 85 jaar maar is nog regelmatig te vinden bij De Koppel. Hannie Hondius werkt nog 3 uurtjes in de maand bij De Koppel, maar een kopje thee met gebakje op vrijdagmiddag slaat ze niet over. ,, Ik vind het nog steeds erg leuk, mensen ontvangen, kopje koffie inschenken. Ik doe dit al vanaf 2001, dus u kunt wel nagaan dat ik het nog erg leuk vind." De Koppel een knus gebouwtje aan de rand van de Vecht en het prachtige Vechtpark, ging deze zomer over de 300.000 bezoekers heen.

Veel vrijwilligers

Brenda van der Steen is ook vrijwilliger bij de Koppel, en ook al meer dan twintig jaar. ,, Ik vind het erg leuk. We wisselen veel in onze diensten. Geloof dat we een kleine dertig vrijwilligers hebben. We doen veel met kinderen, die vinden vooral uilenballen uitpluizen erg leuk. Daarnaast komen er veel wandelaars en fietsers langs, die een kopje koffie drinken of even rondkijken." Ariane Kamerman begon meer dan twintig jaar geleden als vrijwilliger, maar is nu al twintig jaar in vaste dienst. ,, Ik werk drie dagen per week en doe vooral in de weekenden nog als vrijwilliger hier werkzaamheden. We hebben heel veel vrijwilligers, mensen die de tuinen onderhouden, die met scholen meedoen, je kunt het zo gek niet bedenken."

Drukte tijdens corona

Ariane Kamerman was blij dat de coronatijd voorbij was. ,, Het was soms zo druk, dat we een stoplicht hadden. Iedereen moest afstand houden en je liep elkaar alleen maar in de weg. Was blij dat het voorbij was en alles weer normaal was. We zijn zes dagen per week open en we hebben een dienst van 10:00 uur tot 13:00 uur en een dienst van 13:00 uur tot 17:00 uur. We doen het met vijf vaste medewerkers en de rest zijn vrijwilligers."  De Koppel organiseert veel activiteiten, zowel voor jong en oud. Wil je meer weten, kijk op de site van De Koppel. (www.dekoppel.com )

 

  • Bron: Bart Nijstad