Verkeershinder

DALFSEN - NIEUWLEUSEN - Van maandag 18 september tot en met vrijdag 22 september krijgt de Nieuwleusenerdijk (bedrijventerrein Hessenpoort) onderhoud in de avond en nacht. De weg is dan in beide richtingen afgesloten tussen de op- en afritten van de N340 en de kruising met de Mindenstraat.

Het verkeer wordt tussen 19.00 uur en 06.00 uur met borden omgeleid via Hessenweg – Dedemsweg – Westeinde. Dit zorgt waarschijnlijk voor 15 tot 30 minuten extra reistijd. Vrijdagochtend zijn de werkzaamheden klaar.

De fietspaden langs de weg blijven open. Oversteken kan op de kruisingen met de Hermelenweg en Mindenstraat.

De Nieuwleusenerdijk heeft onderhoud nodig om de weg veilig te houden. Hiervoor wordt asfalt vervangen, worden detectielussen voor de verkeerslichten gelegd en komen er markeringen op de weg.

Werkzaamheden Hessenweg

Vanaf donderdag 21 september wordt er gewerkt op de kruisingen Gerner Slag, Slagweg en Steenbeltweg met de Hessenweg. Hier wordt de bestaande klinkerweg verwijderd en een fundering aangebracht. Daarna wordt er nieuw asfalt, markeringen en bermverharding aangebracht.

Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen bereikbaar. De weg is afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 29 september.

Klimaatwinkelstraat Dalfsen

Vanaf nu starten de werkzaamheden aan de Klimaatwinkelstraat in het centrum van Dalfsen. De Klimaatwinkelstraat bestaat uit de Prinsenstraat en het Kerkplein. In opdracht van de gemeente Dalfsen worden deze straten ingericht als een aantrekkelijk en grotendeels autovrij gebied. Er komt meer aandacht voor groen, ontmoetingsplekken, fietsers en wandelaars en het vasthouden en afvoeren van hemelwater.

Tijdens de werkzaamheden blijven alle woningen, winkels en andere voorzieningen bereikbaar voor voetgangers en mensen met een beperking. Ook met de (brom)fiets kunt u door de Prinsenstraat en het Kerkplein. Afhankelijk van de werkzaamheden kan het zijn dat u soms even moet afstappen.

De werkzaamheden vinden niet overal tegelijkertijd plaats. Waar werkzaamheden plaatsvinden is gemotoriseerd verkeer (motor, auto, bus en vrachtauto) niet toegestaan. Door middel van borden en afzettingen wordt u hierover geinformeerd. Voor het laden en lossen in het gebied gelden uitzonderingen. Hierover zijn inwoners en ondernemers inmiddels geïnformeerd.

  • Bron: Evert Jan Pasman