Foto: Joop Salomons

DALFSEN - Van 15 september tot 24 oktober 2023 kunnen inwoners en bezoekers de ‘zwart-wit fotografie’expositie van Fotoclub Dalfsen bekijken in het gemeentehuis in Dalfsen. De zwart-wit foto’s zijn tebekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokalekunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen.

De leden van Fotoclub Dalfsen exposeren opnieuw met hun foto’s in het gemeentehuis in Dalfsen met hetthema ‘zwart-wit fotografie’. Zwart-wit fotografie is een specialisatie binnen de fotowereld. De contrasten inzo’n foto komen vaak sterker uit dan in een kleurenfoto. De afwisseling van licht en donker valt meer op envormen en structuren in de foto zijn beter te onderscheiden. In een kleurenfoto vraagt elke kleur omaandacht van de kijker.

Verschillende foto’s

Leden van Fotoclub Dalfsen hebben veel aandacht besteed aan de foto’s die zijn ingebracht. Het resultaatvan de afbeeldingen is zeer verschillend. Niet het onderwerp is het uitgangspunt, maar het soort vanfotografie.

  • Bron: Persbericht gemeente Dalfsen