Rosengaerde viert 60-jarig bestaan

DALFSEN - Dalfsenaren hebben de versiering in de tuin van Rosengaerde al een tijdje kunnen opmerken. Het spandoek en de bloemen vertellen de voorbijgangers dat het woonzorgcentrum dit jaar maar liefst 60 jaar bestaat. Woensdag 21 juli is de daadwerkelijke jubileumdag en daarom vierde Rosengaerde vandaag samen met haar bewoners, cliënten, vrijwilligers en personeel deze bijzondere verjaardag. Waar jaren geleden de eerste steen werd gelegd in de stromende regen, werd het 60-jarig bestaan gevierd onder de stralende zon.

Feestelijkheden

De dag werd afgetrapt met het hijsen van de vlag en een korte toespraak van bestuurder Margot Seip. Ze nam de belangstellenden mee terug in de tijd en stipte tegelijk aan trots te zijn op het feit dat Rosengaerde na al die jaren nog altijd zelfstandig is. Daarnaast konden de bewoners, cliënten, vrijwilligers en het personeel genieten van een lekker stukje taart bij de koffie. Het maximumaantal bezoekers voor het restaurant was volgens de coronamaatregelen al snel behaald, maar gelukkig konden de andere bewoners ook terecht op andere plekken in het gebouw of kregen zij het gebakje zelfs persoonlijk bij hen thuis bezorgd. Het feestelijke sfeertje werd compleet met een klein draaiorgeltje dat de gehele ochtend vele hits van vroeger ten gehore bracht. In de ontmoetingsruimte zorgde een digitale fotogalerij van Rosengaerde door de jaren heen er voor dat men samen herinneringen kon ophalen. Al met al was het een gezellige dag bij Rosengaerde.

Van bejaardencentrum naar woonzorgcentrum

Sinds 1961 is Rosengaerde in Dalfsen een plek waar de senioren van het dorp terecht kunnen. Toen werd de ‘Stichting Hervormd Bejaardencentrum Dalfsen’ opgericht en begon de bouw van het eerste bejaardenhuis, toen nog aan de Brandkolkstraat 1. Waar in de beginjaren nog de deuren langs werd gegaan om senioren te vertellen over het bestaan van het bejaardencentrum, is het nu al decennialang niet meer weg te denken uit het dorp. Het oorspronkelijke gebouw heeft in 1988 plaatsgemaakt voor het huidige gebouw, al is dat door de jaren heen uiteraard ook weer verbouwd en uitgebreid. Het woonzorgcentrum is altijd zelfstandig gebleven.