Zaterdag Delta Calluna Cigarbox Festival

OMMEN - Op zaterdagmiddag 16 september is er bij café Calluna, op de grens van Dalfsen met Ommen, weer het jaarlijkse ‘Delta Calluna’ cigar box gitaar festival. Dit festival kenmerkt en onderscheidt zich onder andere door muziekstijlen zoals roots, boogie, blues en rock te programmeren.

De bands die optreden op de sfeervolle “ Front-” en “Back Porch” podia gebruiken dan ook deels zelfgebouwde instrumenten.

Deze editie heeft wel een hele bijzondere line-up met o.a.  Zi Rock uit Italië: een tweetal muzikanten die hun muziek graag op de radio willen laten horen en daarom op gitaren, gemaakt van oude radio’s, spelen. Zelfs uit een afgedankte strijkplank, weten ze muziek te halen. Verder op het programma staan The Dudes of Hengel.  Met een hoog JEEAHAAW-gehalte zullen zij hun country rock met volle overgave brengen. Het programma gaat verder met de smerig rauwe zombie rock van Dead Elvis and his one man grave. Dit jaar staan ook award winning bluesbands, als Little Hat met hun sleazy blues en La Ratte met hun hypnotiserende country hill groove, op de festival line-up. De skiffle-, folk- en jugband  Bottle up & go, maakt het muzikale programma compleet.

Uiteraard is er deze party edition weer gelegenheid te jammen op de Back Porch en is er een festival markt. De kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen. 

De entree voor deze negende editie is gratis en om 14:00 uur start het programma gelijk met Zi Rock uit Italië.

Op vrijdagavond 15 september is er bij café Calluna de Delta Calluna pre-party, met een optreden van de Canadese Sarah Smith.  Deze singer – songwriter speelt eigen songs en covers van Melissa Etheridge en Sass Jordan. Die avond is er tevens gelegenheid om je eigen cigar box gitaar te bouwen in een workshop met Cigarbox Henri.

Meer info is te vinden op facebook en instagrampagina: Delta Calluna.

  • Bron: Evert Jan Pasman