Akousate - eigen foto

DALFSEN - Akousate is een interkerkelijk gospelkoor uit Dalfsen en treedt inmiddels al meer dan 40 jaar in de regio op. De basis van het koor bestaat uit circa 20 leden en er wordt meerstemmig voornamelijk met pianobegeleiding gezongen.

WAK Dalfsen

Tijdens de Week van alle kunsten (WAK Dalfsen) staat de deur op de oefenavond open. Je kunt op vrijdag 15 september vanaf 19:45 uur tot ongeveer 21:45 uur meezingen of gewoon komen luisteren. In de pauze rond 20:45 uur kan er gezellig koffie of thee gedronken worden.

Akousate heeft regelmatig optredens, soms projectmatig, en soms wordt er medewerking verleend aan kerkdiensten. Op vrijdagavond oefent het koor. Het repertoire omvat Engels- en Nederlandstalige liederen waarbij het koor meestal met piano begeleid wordt. Zo nu en dan wordt de muzikale begeleiding uitgebreid met onder meer viool, gitaar en drums. Of wordt er juist á capella gezongen. Bert Bootsma uit Zwolle is de dirigent van Akousate. Deze muzikale duizendpoot begeleidt het koor al meer dan vijfentwintig jaar.

Kerstproject

Akousate is op zoek naar nieuwe leden. Zowel op projectbasis als voor vast. Binnenkort – vanaf 6 oktober - gaan het koor weer van start om te oefenen voor het kerstrepertoire. De eerste optredens voor Kerst 2023 zijn al geboekt. Deelname aan het project koor voor kerst is een mooie manier om kennis te maken met Akousate om te kijken of het zingen in een koor wat voor je is.

Akousate – wat ‘hoort’ of ‘luistert’ betekent - heeft haar wekelijkse repetitieavond op de vrijdag, van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Nederlands Gereformeerde Kerk, Polhaarweg 34 te Dalfsen.

De verschillende partijen van het koor zijn bezet, maar bij met name de bas-/tenorpartij is uitbreiding gewenst. Naast het zingen worden ook jaarlijks activiteiten georganiseerd. Repetitie-avonden worden regelmatig spontaan afgerond met een bezoekje aan de plaatselijke horeca.

Mocht je op de WAK-avond van 15 september niet kunnen, maar wel interesse hebben om een keer vrijblijvend te komen kijken en eventueel mee te zingen, dan ben je van harte welkom op een andere vrijdagavond. Voor meer informatie: www.akousate.nl

  • Bron: Persbericht Akousate