Vechtdal TV - logo gemeente Dalfsen

DALFSEN - Om klimaatveranderingen te beperken is meer duurzame energie nodig. Naast meer zonnedaken zijn ook nieuwe windmolens en zonnevelden nodig. Maar waar zijn nieuwe windmolens en zonneparken in de toekomst mogelijk en onder welke voorwaarden?

Dit laten we onafhankelijk onderzoeken door een adviesbureau. Zij onderzoeken de komende twee maanden welke mogelijkheden er zijn in onze gemeente. Er wordt bijvoorbeeld goed gekeken naar onze landschappen, landgebruik, natuur, inwoners en ook toekomstplannen en mogelijke veranderingen.

Wethouder André Schuurman: 'Ongeveer 80 vierkante kilometer van de gemeente Dalfsen ligt nog open in de zoektocht naar mogelijke locaties voor opwekking van duurzame energie. De kernen, langs de Vecht en de landgoederenzones zijn alleen uitgesloten'.

In de loop van september 2021 zijn de resultaten van het onderzoek gereed. Inwoners zijn van harte welkom om begin oktober aan te sluiten bij een digitale bijeenkomst (webinar) waarin zij horen wat de resultaten zijn. De gemeente wil de inwoners graag de gelegenheid bieden om opmerkingen te geven, tips te delen en om vragen te stellen. Ook ligt het onderzoek twee weken ter inzage. Na het verwerken van de opbrengsten wordt het onderzoek afgerond. Het voornemen is dat de gemeenteraad dit jaar een zoekgebied uitkiest inclusief de voorwaarden voor de omgeving. De exacte data van de bijeenkomst en publicatie maakt de gemeente later bekend.