Rondje Groen in Dalfsen

DALFSEN  - 4 oktober is het Dierendag. In verband hiermee, organiseert natuurboerderij Dalfsen een Rondje Groen vooral voor kinderen. Dat doen ze op 30 september tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Er is voor iedereen wat te beleven, zowel voor jong als oud. Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe ezels.

Rondje Groen

Tijdens Rondje Groen, doen! mogen kinderen de konijnen en geitjes aaien, het Kabouterpad lopen met allerlei vragen over dieren en een vogelhuisje bouwen. Ze  hebben een blote voeten pad in de boomgaard en er is een voelbak. Wie durft daar zijn hand in te steken? Voor de kleintjes leest De Bibilotheek Dalfsen voor. Doe met het hele gezin alle leuke spelletjes en vergeet vooral Ezeltje Prik niet, deze is door de cliënten van Philadelphia locatie Lindhoeve gemaakt. Zij staan er ook met hun eigen kraam met zelf gemaakte spullen, ook verzorgen zij de catering voor deze dag.

Wat doen we in de pan

Onder de titel “Wat doen we in de pan” hebben de sociale moestuin De Groene Hof, Gerda van Heijningen van Wat doen we in de pan en de eigen tuinvrijwilligers van de Natuurboerderij de handen ineen geslagen met een proeverij. Super leuk en lekker! Omdat het de tijd is om zaden te oogsten geeft De Zadenbibliotheek uitleg over waar je de zaden kunt vinden en hoe je dit moet doen. Onder leiding van Jan Bredewold leer je meer over de natuur tijdens de Natuurwandeling.

Bijen

Heb je nog stekjes over uit de tuin? Deze kunnen worden geruild bij Groen Gebogen. De werkgroep Steenbreek heeft een route voor fietsers rond groene daken en regenwater afkoppeling uitgezet. De flyer is af te halen bij de kraam. Deze organisatie heeft ook ontdekkisten rond water en bodemdieren voor scholen samengesteld. Wil je hier meer over weten, kom dan naar de kraam. Heel bijzonder is de glasexpositie van Tineke Langbroek uit Oudleusen op een prachtige plek rondom de vijver. Het hekje is open, geniet nog van de najaarsbloemen, kunst en de bijen. Omdat deze zogenaamde zachte bijen (ze steken niet snel) nog maar kort hier zijn, kun je ze alleen van een afstandje bewonderen. Janny de Groot sluit na 30 september haar expositie in de boerderij af, je kunt dus nog één dag komen kijken naar haar prachtige schilderijen.

Kom naar Rondje Groen, doen! want er is nog meer te beleven. Informatie: www.natuurboerderijdalfsen.

  • Bron: Ilona Burger