Vinkenbuurt staat komend weekend vol met oude Volvotrucks
Eigen foto

VINKENBUURT - Dertig jaar geleden werd de Volvo F-serie voor trucks het laatst geleverd. Dat betekent niet dat de passie voor de serie sinds 1994 is verdwenen bij Gerben Buiter, in tegendeel. Dit weekend organiseert hij samen met een compagnon een Volvo F-serie weekend in Vinkenbuurt, nabij Ommen.

De verwachting is dat er zo’n 150 oldtimer trucks van Volvo bij elkaar komen. Voor Gerben een soort droom die werkelijkheid wordt, “Ik had het altijd al in de kop. Maar meer dan vijftig trucks had ik niet verwacht hoor.” De aanmeldingen bleven maar binnenkomen. Volgens de organisator kan dat komen doordat dit uniek is: ''Er bestaan wel truck weekenden, maar niet alleen voor Volvo’s.”

Jong gedaan, oud met passie

Waarom nou alleen Volvo’s? De passie voor het model was er bij Gerben al vroeg, “Ik ging ieder vrij uurtje met mijn vader mee, hij had zelf zo’n truck.” Het is de bedoeling om dit weekend het verleden naar het heden te brengen vertelt de truckfanaat, “Ik ben eigenlijk net wat te laat geboren. Vijf jaar eerder was al beter geweest wat dat betreft.”

Geen spanning

Van spanning is op dit moment nog geen sprake, maar dat kan zomaar nog komen volgens Gerben, “Het is een tentoonstelling, ik heb er heel veel zin in, dat andere mensen hier ook van kunnen genieten. Plus, we hebben mooi weer.”

Naast het grote geschut, komen er ook mini modellen naar het Volvo F-serie weekend. Daarnaast is er een feesttent en is er wat te doen voor de kleine Volvofans. “Er moet nog wel veel gebeuren, maar de tent staat al en de palen voor verlichting staan ook al in de grond”, vertelt de organisator enthousiast. Het aantal bezoekers is nog even gissen, “Maar we verwachten wel duizend man. We hopen op veel mensen. Als het bevalt, kunnen we het vaker organiseren.”