Fruitpersdagen bij Landschap Overijssel

MANDER/BALKBRUG – Landschap Overijssel verzorgt weer twee fruitpersdagen waar particulieren het fruit van hun eigen bomen tot sap kunnen laten persen. Vanaf 75 kilo appels en peren kun je al bij de mobiele fruitpers terecht en ga je met heerlijke pakken fruitsap weer naar huis. Woensdag 27 september komt de fruitpers in Mander, bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek en zondag 8 oktober is de fruitpers aanwezig bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug.

Al bestaat een boomgaard maar uit een paar fruitbomen, er is al snel meer fruit dan jezelf, je familie en de buren kunnen verwerken. Een goede mogelijkheid is dan om het fruit, de appels en peren of druiven, te laten persen tot vers sap. De Huiskamp Sapmobiel uit Welsum is weer aanwezig. Dit is een grote fruitpers, gemonteerd op een aanhanger. Hierdoor kan het fruit ter plekke geperst worden. Het sap kan direct meegenomen worden in pakken van 3 en 5 liter. Deze zijn ongeopend twee jaar en geopend twee maanden houdbaar. Op onze website vind je meer informatie over de kosten, bewaartips en het aanmelden.

Heb je voldoende appels meld je dan aan en kom op 27 september of 8 oktober met eigen fruit naar één van onze fruitpersdagen!

Aanmelden:Kijk voor meer informatie op: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

 

  • Bron: persbericht landschap overijssel