Vanaf september zelf kleding maken in Ommen 

OMMEN - Mensen die zelf kleding willen leren maken, kunnen hun geluk niet op. Vanaf september is Puur Stof geopend aan de Brink 4 in Ommen. Je kunt hier stoffen kopen en naailes volgen. Beginners en gevorderden leren hier de kneepjes van het vak. 

Zelf kleding maken is ontzettend leuk”, begint Nelleke de Ronde. “Toen ik twaalf was, maakte ik voor het eerst mijn eigen jurk. Een kledingstuk dat je zelf maakt is uniek; je kiest de stof en het model dat bij jou past. Daarnaast werkt het ontspannend, omdat je bezig bent met je handen”, vertelt ze. “En als je op les zit, is het ook nog gezellig. Je leert gelijkgestemden kennen, leert van elkaar en ontdekt hoe je steeds meer naaitechnieken kunt toepassen.” 

Naailes

Nelleke geeft naailes op maandag en woensdag. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. “Als beginner leer je hoe je een patroon tekent, de stof knipt en in welke volgorde je het eerste kledingstuk in elkaar zet”, vertelt Nelleke enthousiast. “Heb je al ervaring, dan help ik je om een kledingstuk te maken waarbij je steeds nieuwe technieken leert, zoals een gulp, zakken of een kraag.”  

Duurzame en natuurlijke stoffen

Om een kledingstuk te naaien, heb je stof nodig. Toen Nelleke haar opleiding tot coupeuse had voltooid, wilde ze het aanbod van stoffen in het Vechtdal vergroten. “Ik ben dol op stoffen en geloof in de schoonheid van natuurlijke materialen en het belang van duurzaamheid”, vertelt ze. “Daarom bied ik in het atelier een zorgvuldig geselecteerde collectie stoffen van goede kwaliteit aan. De merken dragen bij aan een bewuste en milieuvriendelijke levensstijl.” 

Voor openingstijden en lestijden ga je naar www.puurstof.nl of neem je contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Je bent van harte welkom om een proefles te volgen. 

  • Bron: Persbericht