USV miste in de aanvangsfase meerdere kansen om op voorsprong te komen

NIEUWLEUSEN - Vanaf de aftrap overrompelde USV de dorpsgenoten uit Lemelerveld. Er waren nog geen 10 minuten gespeeld toen Max Schaeffer, zelfs twee keer, Niek Ekkelenkamp en Thijmen Stegeman riante kansen hadden om USV op voorsprong te zetten. Het was dan ook een koude douche toen in de 11e minuut de bal na een spaarzame aanval van Lemelerveld zomaar voor de voeten viel van Naud Schrijver (0-1).

Lemelerveld kwam daarna wat beter in het spel en USV kwam goed weg toen een vrije trap van ver zomaar op lat stuitte. In de tegenaanval zeilde een inzet van Max Schaeffer net over de kruising. Vlak voor rust kwam USV langszij. Niek Ekkelenkamp rukte op naar de achterlijn en vond in alle drukte voor het doel Ian Vlierman. Precies zoals de USV-spits het graag heeft: (1-1).

Met een paar verse spelers in het veld kwam USV ook na rust weer goed uit de kleedkamer. De ingevallen Milan Haddocks was kansrijk, maar stuitte op doelman Rowell Evers. Na een uur meldden de gasten zich wat vaker voorin. Nadat Lemelerveld een levensgrote kans had verprutst, zette Stan Reimink zijn ploeg in de 74e minuut alsnog op voorsprong (1-2). Een fraaie treffer vanaf links, hoog en hard raak. Doelman Thijs van Vliet was kansloos. Via Thijmen Stegeman leek USV direct wat terug te doen, maar zijn inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald. Beide ploegen probeerden in de slotfase nog iets aan de stand te doen, maar konden niet verbloemen dat er nog het nodige werk aan de winkel is voordat eind september de competitie begint.

Zondag wordt er weer voor de beker gespeeld. Dan gaat USV op bezoek bij Balkbrug. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Balk.

• Bron: Persbericht USV Tekst: Ben Schuurman Foto: Koop Krul