Ada's Hoeve al 100 jaar een begrip

OMMEN - Al meer dan honderd jaar is camping Ada's Hoeve een begrip in Nederland. Vooral voor padvinders staat de camping hoog aangeschreven. Daarom gooien ze met Open Monumentendag de deuren voor het publiek open. Op 9 september is er de unieke kans om tussen 10:00 uur en 17:00 uur te kijken wat er allemaal afspeelt op de camping.

Open Monumentendag

Scouting Buitencentrum Gilwell Ada’s Hoeve is één van de locaties in de route langs monumenten die het Ommens Open Monumentendag comité heeft uitgezet. Maar buiten het OMD programma ben je zaterdag 9 september van harte welkom op Zwolseweg 17 in Ommen, om het terrein te bezoeken vanwege het 100 jarig jubileum. Op het terrein is een korte wandeling (circa 1 km) uitgezet via informatiebordjes bij enkele bezienswaardigheden zoals de receptie en magazijn, de Totempaal, het Jamboreehuis, de Kampvuurkuil.

Fototentoonstelling

Er is een fototentoonstelling over de 100 jarige historie en bezoekers kunnen in gesprek met vrijwilligers die bij Scouting Buitencentrum Ada’s Hoeve actief zijn. In samenwerking met NuNature Outdoor & Events zijn er enkele spelen voor jong en oud, zoals archery tag, bubble voetbal. klimmen en klauteren. Buiten deze open dag is t/m oktober nog de historische wandeling te lopen via de IVN Routes app. Je ziet op de app de route en waar je bent. Onderweg krijg je informatie over dit unieke Scouting terrein. Meer informatie op www.adashoeve.nl (menu 100 jarig jubileum)

Over Gilwell Ada's Hoeve

Het Scouting kampeerterrein Gilwell Ada’s Hoeve is de bakermat van het toerisme in Ommen. Er wordt als sinds 1923 gekampeerd door scoutinggroepen uit Nederland en het buitenland. Het terrein ligt in een oude bosrijke omgeving van Ommen aan de rivier de Vecht. Jaarlijks kamperen zo’n 6000 scouts en niet scouts op het terrein

  • Bron: Ada's Hoeve