Foto: Ella Roelfs

OMMEN - Het laatste evenement in het kader van 775 jaar Ommen is een musical uitgevoerd door het Ommer Mannenkoor (OMK) in samenwerking met vele medewerkers en een samengesteld projectkoor, veelal bestaand uit zangeressen van popkoor Vocalicious uit Ommen.

Het OMK is op woensdag 30 augustus weer gestart met de repetities en zal de komende weken tot de uitvoering op 6 oktober samen met alle medewerkers hard werken om een schitterend stukje geschiedenis te vertolken van een liefdesdrama tussen Evert van Essen, destijds kasteelheer van Eerde en Gisela, jonkvrouwe van het Huis aan Den Damme. Het huis de groene Jager in Den Ham. Deze musical over kasteel Eerde en De groene Welle is geschreven door Marga Kool, een bekende schrijfster die voornamelijk heel veel boeken heeft geschreven in het Drents, maar ook in het Nederlands.

Gelukkig hebben wij nu een heel ander beeld over de bewoners van kasteel Eerde. Denk alleen al aan de betekenis hoe de familie van Pallandt die Ommen op de kaart heeft gezet met de bekende sterkampen van Krishnamurti op de Besthmenerberg en de padvinderij die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. Dankzij de familie van Pallandt is Ommen uitgegroeid tot een toeristische trekpleister van formaat. Tegenwoordig is kasteel Eerde eigendom van Natuurmonumenten.

De uitvoering zal worden gehouden in de Geref. Kerk aan de Bouwstraat in Ommen en begint om 19.30 uur. Schrijf deze datum alvast in uw agenda, want het belooft een volle bak te worden. Het OMK streeft ernaar om dit concert gratis uit te voeren, zodat het voor elke inwoner van Ommen geen bezwaar hoeft te zijn om dit evenement te kunnen bezoeken. Zij is dan ook druk bezig om dit via sponsors te realiseren. 

 

  • Bron: Persbericht OMK