Proef Muziek tijdens Proef Dalfsen en de WAK-Week

DALFSEN - Op 9 september tijdens het bruisende evenement Proef Dalfsen, nodigt Muziekvereniging Excelsior Dalfsen iedereen uit om de wereld van muziek te ontdekken. Als feestelijke start van de Week van de Amateurkunst (WAK) verwelkomt de vereniging iedereen die geïnteresseerd is in het bespelen van een muziekinstrument of het leren twirlen.

Op zaterdag 9 september zwaaien de deuren van muziekgebouw De Vier Gezichten open van 11.00 tot 15.00 uur. Binnen wachten interessante workshops, verzorgd door de enthousiaste leden van de vereniging. Kom een blaasinstrument uitproberen, of sla een slag op een trommel! Ondertussen geven de twirlgroepen een spetterend optreden in het dorp. Ben je nieuwsgierig om zelf een keer met een baton (majorettestok) te draaien? Kom dan een kijkje nemen! Of je nu jong of oud bent, onervaren bent of al ervaring hebt met blaas- en slagwerkinstrumenten, er is voor ieder wat wils.

Tijdens de WAK-week kun je ook een kijkje komen nemen. Op maandagavond 11 september is er de mogelijkheid om mee te doen met het leerlingenorkest. De Fanfare (maandag) en de Slagwerkgroep (donderdag) verwelkomen bezoekers graag bij hun open repetities. Op dinsdag 12 september hebben geïnteresseerden de kans om mee te doen aan een workshop twirlen.

Als spectaculaire afsluiting van de WAK-week is er het blaaskapellenfestival "Dweil’n an de Vechte" in Dalfsen. Samen met acht andere dweilorkesten zal de Dalfser blaaskapel, De Vechtboerties, het centrum van Dalfsen vullen met vrolijke klanken en gezelligheid. Vanaf 12.30 uur wordt het een muzikaal festijn. Neem plaats op een gezellig terras en laat je meevoeren door de melodieën!

Voor het volledige programma en meer informatie: www.excelsiordalfsen.nl . 

  • Bron: Persbericht Excelsior Dalfsen