Programma van WAK Dalfsen bekend

DALFSEN - De Week van Alle Kunsten (WAK) gaat weer van start. Van 9 t/m 16 én 23 september laten veel verenigingen, muzikanten en kunstenaars zich zien en horen. Een mooi moment voor het publiek om op ontdekking te gaan naar allerlei culturele activiteiten. Op www.wakdalfsen.nl is het hele programma te vinden.

Proef Dalfsen

Op 9 september start de week met Proef Dalfsen. Geniet van wat Dalfsen te bieden heeft. Neem een kijkje achter de schermen bij bedrijven, bezoek de Open Monumentendag, proef cultuur in Trefkoele+ of in Lemelerveld bij Natuurlijk Heidepark. Bezoek een expositie, wordt verrast door een optreden of probeer een instrument bij muziekvereniging Excelsior in Dalfsen. Gedurende de week kunnen bezoekers open repetities bijwonen, workshops volgen voor kinderen en volwassenen, zijn er lezingen en vertellen makers over hun creatieve proces tijdens een interactieve avond. Dit gebeurt allemaal in de Kulturhuzen en Theater de Stoomfabriek, de plekken voor ontmoeting en waar ze graag meewerken om jouw idee tot boei te laten komen.

Kennis op doen

Kennis op doen en informatie krijgen zijn ook onderdelen tijdens deze WAK. Op woensdagavond 13 september tussen 18.30 - 20.30 uur (Kulturhus Trefkoele+) en op zaterdag 23 september tussen 11.00 - 13.00 uur (Kulturhus De Spil) hebben Initiatievencoach van de Provincie Overijssel en Cultuurcoach  van de Gemeente Dalfsen een inloopspreekuur. Zij denken mee om nieuwe plannen tot bloei te laten komen, bijvoorbeeld door middel van subsidiekansen of hulp bij contacten.

Afsluiting

Op 23 september sluit WAK Dalfsen af in Nieuwleusen. Op die dag is er open dag op diverse culturele plekken in Nieuwleusen. Een huifkar brengt bezoekers van de ene plek naar de andere, of bezoekers gaan zelf rond langs de verschillende punten. Zo vindt de aftrap van het sportieve en culturele seizoen plaats in Kulturhus De Spil, kunnen bezoekers een kijkje nemen bij het verbouwde museum Palthehof , is Molen Massier in werking en te bezoeken. Overal is van alles te beleven voor jong en oud; Beleef Nieuwleusen.

  • Bron: WAK Dalfsen