Hardenbergse afdeling Extinction Rebellion gestart!

HARDENBERG - Een paar weken geleden is er een lokale afdeling opgericht van Extinction Rebellion (XR). XR is een internationale beweging van mensen die zeer ongerust zijn over de ongekende klimaat en ecologische crisis. Doel is op geweldloze wijze de overheid aan te zetten tot het invoeren van noodzakelijk beleid om de aarde leefbaar te houden. XR is landelijk bekend van o.a het vastzetten van de A12.

Veranderd klimaat

Deelname is op vrijwillige basis; dus een ieder doet wat die wil en kan. Strikte voorwaarde bij XR is dat onze activiteiten geweldloos blijven. We gaan voor creatieve, vreedzame en soms disruptieve acties. Waarom? Omdat de geschiedenis keer op keer heeft laten zien dat burgerlijke ongehoorzaamheid een zeer effectieve manier is om veranderingen tot stand te brengen. We kunnen niet langer ongerust blijven wachten: Hoe later we ingrijpen, des te erger zullen de gevolgen zijn voor ons ‘veranderend’ klimaat.  

Aanmelden

Binnenkort organiseren ze een dag in Hardenberg waarop ze nieuwe rebellen  verwelkomen en hun beraden op toekomstige activiteiten. Natuurlijk gaan ze deelnemen aan nationale, en misschien zelfs internationale activiteiten van XR, maar op lokaal niveau gaan ze zichzelf organiseren.  Maak jij je ernstige zorgen over het klimaat en de toekomst van de volgende generaties? Meld je dan aan voor de groep van Hardenberg en omstreken. Stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. dan nemen ze contact met je op. Of neem een kijkje op de site https://extinctionrebellion.nl/doe-mee/ 

  • Bron: xr hardenberg