“Uitreiking’ stadsrechten Ommen op herhaling

OMMEN - Vrijdagmiddag 25 augustus is het zover. De viering van 775 jaar stadsrechten krijgt een vervolg met de ontvangst van de bisschop en een nieuwe uitreiking van de stadsrechten die Ommen sinds 1248 heeft. Vanaf drie uur is het publiek van harte welkom aan de Vechtkade om de komst van bisschop Otto III af te wachten. Rond half vier zal de Vechtzomp met de landsheer aanmeren nabij het podium van het Festival op de Vecht.

Brigittakerk

In optocht zullen de hoogwaardigheidsbekleders, genodigden en belangstellenden naar de Brigittakerk aan de Nering Bögelstraat trekken. In een bijzondere bijeenkomst met muziek, film, theater en sprekers zullen de stadsrechten nogmaals aan het stadsbestuur worden aangeboden. Publiek is van harte welkom om dit eenmalige evenement mee te maken – vooraf opgeven is niet nodig.

Middeleeuwse maaltijd

De dag wordt afgesloten met een middeleeuwse maaltijd die op het plein voor de katholieke kerk geserveerd zal worden. Het gaat om een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Om de kok te laten weten hoe groot de stoofpot moet worden is opgeven hier wel nodig. Dat kan aan de balie van het Historisch Museum. Kosten voor de maaltijd: € 12,48 per persoon, te voldoen bij opgave.

Foto

Bisschop Otto III sinds 1998 vereeuwigd op het Vrijthof in Ommen

  • Bron: Harry Woertink