Zoektocht naar vrouw werpt vruchten af

OMMEN - Het handgeschreven briefje hangt nog altijd in de etalage van zijn antiekwinkel in Ommen. Han is het alleen zijn beu en zoekt een lieve vrouw, is op het briefje te lezen. "Wie durft", daagt hij de dames uit. Meer dan tien vrouwen hebben inmiddels gereageerd, waarbij één dame een gevoelige snaar heeft geraakt. Maar zo lang de vlinders nog niet fladderen en er niets definitief is, blijft het briefje hangen. "Tot ik de klik heb gevonden."

Hij ontving reacties uit Zuid-Afrika, in Suriname kroop een dame in de pen, een stuk of negen Nederlandse vrouwen schreven Han aan en er is een dame in Hongarije bijzonder geïnteresseerd in de 81-jarige vrijgezel. Die laatste heeft een gevoelige snaar geraakt bij Han. En dat lijkt wederzijds.

Vorige week vertelde de geboren Amsterdammer openhartig over het overlijden van zijn vrouw, de daaropvolgende eenzaamheid en over hoe hij het alleen zijn beu is. Han bruist namelijk van de levenslust en loopt over van de liefde. Die hij maar wat graag wil geven. En een beetje nemen natuurlijk.

'Voel een prikkel'

Hij zoekt daarom een zorgzame vrouw, tussen de zeventig en de tachtig, die er goed uitziet. Een vrouw die levenslustig is, van brocante houdt en groene vingers heeft en die niet verder weg woont dan zo'n dertig minuten rijden van zijn woonplaats Vilsteren.

Aan die laatste wens voldoet de Hongaarse niet, da's overduidelijk. "Haar kinderen wonen wel hier in de Noordoostpolder, maar zij is dus daar. Ze heeft daar honden, katten en kippen." Tot vreugde van Han beletten die dieren haar niet om op reis te gaan. Naar Nederland. Naar Han, wiens ogen glinsteren als hij over haar vertelt. "Ik voel een prikkel bij haar."

Leugentje om bestwil

Maar ja, er zijn ook vrouwen die een prikkel voelen bij de 81-jarige vrijgezel uit Vilsteren met een antiekwinkeltje in Ommen. Zoals twee dames uit Zuid-Afrika. "Heb een nette mail gestuurd dat ik niet van plan ben naar Zuid-Afrika te gaan." Een eerlijk antwoord van een man die ook bij zijn partner hecht aan eerlijkheid. Al moet een leugentje om bestwil kunnen, zo heel af en toe.

Want de dame uit Suriname? "Die heb ik gemeld dat ik al ben voorzien. Zielig, maar ik heb er afgelopen zondag ook één teleurgesteld. Zij mailde mij twee keer per dag: ik kan niet zonder je en ik mis je. Ja..."

Het is de manier waarop ze praat: met warmte, met liefde en met geborgenheid Vrijgezel Han Schuit

Een vrouw voor het leven, niet voor even. Dat is wat de brocanteur zoekt. Toch voelde dat laatste contact niet lekker. In tegenstelling tot zijn contact met de Hongaarse, op wie hij toch wel een beetje verliefd is, geeft hij toe. "Ik hoor haar stem en dan proef ik dat. Het is de manier waarop ze praat: met warmte, met liefde en met geborgenheid. Of dat wederzijds is, zal volgend weekend blijken."

Briefje blijft hangen

Want dan zien de twee elkaar in levenden lijve. Ondertussen hangt het briefje nog altijd in de etalage en daar blijft-ie vooralsnog. Net zo lang tot Han dé vrouw van zijn dromen heeft gevonden. En dat kan zomaar heel binnenkort al zo zijn.

  • Bron: RTV Oost Niki Nijboer