Lemelerveld is een MUP rijker

LEMELERVELD - Een MUP is een uitgiftepunt voor gratis menstruatieproducten. Een MUP stelt haar locatie beschikbaar om menstruatieproducten gratis te verstrekken aan (jonge) vrouwen die daar niet altijd geld voor hebben. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Kulturhus de Mozaïek ontvangt producten van het Armoedefonds om de meiden en vrouwen met een krappe beurs in Lemelerveld te helpen.

Anja van Driesen (initiatiefnemer van de deelkastjes in Lemelerveld) zocht voor dit initiatief contact met Saam Welzijn en het Kulturhus.  Samen hebben we contact gelegd met Stichting Armoede fonds die deze producten gratis beschikbaar stelt.

In het dames toilet van het kulturhus vindt u maandverband en tampons die u gratis mee kunt nemen wanneer het even niet lukt om deze zelf aan te schaffen. Pak gerust!

Help mee!

Doe mee en lever je nieuwe en nog verpakte producten (maandverband, inlegkruisjes, tampons, menstruatiecups) in bij ons Kulturhus. Vrouwen en meiden die ze nodig zijn kunnen ze dan weer ophalen uit onze MUP. Dankjewel.

#MUPNL

Via Sukerbiet.nl

  • Bron: Sukerbiet.nl