Uit het USV-fotoarchief: Pesse zet de verdediging van USV onder druk.

NIEUWLEUSEN - De eerste trainingsuren zijn intussen gemaakt door de selectie van USV. Donderdagavond, 17 augustus, staat ook het eerste oefenduel op het programma. USV gaat op bezoek bij Pesse.

Deze wedstrijd op sportpark De Marke begint om 20.00 uur. Pesse werd afgelopen seizoen voorlaatste in 2J Noord. Waardoor de ploeg degradeerde naar de 3e klasse. In het seizoen 2019/2020 zaten Pesse en USV bij elkaar in de competitie. In maart troffen beide ploegen elkaar op sportpark Hulsterlanden. Het zou door corona de laatste speeldag van het seizoen zijn. Extra vervelend voor riante koploper Pesse. Dat kwam toch nog goed. Ondanks het niet uitspelen van de competitie kreeg de Drentse club groen licht van de KNVB om naar de 2e klasse te gaan. USV deed het dat seizoen overigens ook prima en stond als derde geklasseerd. Yves Heskamp was toen trainer van USV. De Meppeler staat na tussenstation FC Ommen nu aan het roer bij Pesse.

Zondag naar Broekland

Ook zondag gaat USV op pad voor een oefenwedstrijd. Dan gaat de reis naar Broekland. Op sportpark ’t Horsthuis wordt om 14.00 uur afgetrapt. Ook hier heeft de trainer een USV verleden: Joshua Nijlant was vijf jaar werkzaam op sportpark Hulsterlanden. Vorig seizoen finishte Broekland als vijfde in 4G Oost. Komend seizoen zijn de oranjewitten ingedeeld in 4E Oost en gaat het meer richting Apeldoorn en zelfs Arnhem. Ook vorig seizoen oefenden beide clubs tegen elkaar in de voorbereiding. In eigen huis was Broekland toen met 4-1 te sterk.

  • Bron: Persbericht USV