Goede reclame voor Ommen?

OMMEN - De gemeente Ommen heeft 's zomers twee maal zoveel inwoners als 's winters. Alle campings, vakantiehuisjes, camperplaatsen en chalets zitten vol met mensen die genieten van de omgeving, de faciliteiten en het weer.

Opschalen

De laatste jaren zijn de supermarkten ingesprongen op het grote aantal mensen dat hier gedurende de zomer vertoeft. Sommige zijn uitgebreid, anderen zijn verplaatst, weer anderen gooiden er een complete verbouwing tegenaan. Maar aan het vergroten van de capaciteit van de inname van statiegeldflessen heeft waarschijnlijk niemand gedacht. Zeker ook nu, nu er statiegeld op blikjes zit, horden jongeren campings afstruinen naar weggeworpen blikjes of flesjes. Zojuist weer in de blauwe super bij de rotonde; er stond een rij van de flesseninname tot aan de groentestalling. Enkelen lieten hun kratjes bier op de grond staan en gingen tijdelijk de rij uit om boodschappen te doen. Het duurde maar en duurde maar tot er iemand kwam om de verstopte machine leeg te maken. Een jongen van een jaar of zes met een plastic tas vol blikjes en flesjes riep met een onvervalst brabants accent: 'Het duurt hier nog langer dan bij de Efteling!'

Geen reclame voor Ommen

De machine liep tot twee keer toe vast. Wellicht is het een idee om de inname-capaciteit tijdelijk te verdubbelen. Tijdens deze drukke periode gewoon weer een levend persoon achter een bureautje naast de inname-machine zetten die statiegeldbonnen uitschrijft. Is ook nog veel gezelliger dan weer zo'n digitale machine.

  • Bron: Naomi Wichink