Zwemmen in de Vecht gevaarlijk!

VECHTDAL - De komende dagen lijkt het beter weer te worden met hogere temperaturen dan de afgelopen weken en vrijwel geen regen. Wilt u het water in of op om te zwemmen, te kanoën, te varen of te suppen, houd er dan rekening mee dat het water plaatselijk nog snel kan stromen. Door de vele neerslag wordt er via rivieren, kanalen en weteringen namelijk veel neerslag afgevoerd en kan er sterke stroming zijn. In ons gebied geldt dat voornamelijk voor de Overijsselse Vecht. Zwemmen in rivieren en kanalen raden wij sterk af. Je weet nooit wat er onder water ligt en ook de waterkwaliteit is onbekend. Bovendien staat er nu dus sterke stroming. Wilt u in of op het water genieten van het betere zomerweer, doe dat dan in officieel aangewezen zwemwater.

Stroming

Wij adviseren u goed op te letten wanneer u het water in of op gaat. Het is niet altijd aan het water te zien hoe snel het stroomt en waar onderstroming ontstaat. Laat kinderen, maar ook honden niet uit de boot of kano in het water springen. Vooral in de buurt van stuwen kan er sterke en gevaarlijke stroming staan.

Zwem in officieel zwemwater

Wij raden het af om te gaan zwemmen in rivieren, kanalen en weteringen, zeker bij hoog water en sterke stroming. In de zwemwater app en op www.zwemwater.nl vindt u de officiële zwemwateren, waarvan ook de waterkwaliteit wordt gecontroleerd.

  • Bron: Harald van Gerner