Sukerbietenfeest woensdagmorgen begonnen

LEMELERVELD - Heerlijk weer en niet te heet. Meer heb je niet nodig voor een kindermarkt, rommelmarkt, braderie, kinderspeelplek en taartwedstrijd in de open lucht. En dat na de vele regen van de afgelopen weken. Dus was het woensdagmorgen al lekker druk op het Kroonplein en in de Dorpsstraat.

De kindermarkt en rommelmarkt

De kindermarkt en rommelmarkt waren dit keer samen op het Kroonplein. Niet meer in de Vilstersestraat. Er werd druk onderhandeld op deze grote markt. Speelgoed, kinderkleding, schoentjes, boeken, tweede hands spullen en nog veel meer!  Zowel kinderen als ouders deden hun uiterste best om hun waar aan de man/vrouw/kind te brengen. Ook werd er nog gezellig op de accordeon gespeeld. De kindermarkt voorziet duidelijk in een behoefte om overtollige spullen te verkopen.

Braderie

Op de braderie was het weer gezellig druk. Naast de vele kramen met allerlei handel waren er kramen voor speciale doelen. En in de Mölnhoek staat altijd weer de kraam met verloting van RIBW groep Overijssel. De Heujschudders zorgden met hun muziek voor de nodige sfeer en gezelligheid. Overal stonden groepjes mensen gezellig te praten en ook de terrassen rondom het Kroonplein zaten lekker vol.

Taartbakwedstrijd

Een zestal taarten waren ingeleverd voor deze wedstrijd. Winnaars waren de dames Sibelt en Zwijnenberg, die samen een heerlijke taart gebakken hadden. Ze kregen een bon van de Ondernemersvereniging Lemelerveld en de titel Lemelerveldse meesterbakkers. Daarna kon het proeven van de taarten door de omstanders beginnen.

Kinderspeelplek

Op de Kinderspeelplek was het redelijk rustig. Toch zag je hier en daar prachtig geschminkte kindergezichtjes op de braderie en rommelmarkt rondlopen. Ook  konden kleine sieraden gemaakt worden. Donderdagmorgen zullen ze het zeker drukker krijgen in de feesttent tijdens de kinderochtend. Nu ging de aandacht van de jeugd vooral uit naar de kindermarkt.

tekst en foto: fotoclub Lemelerveld

  • Bron: Sukerbiet.nl