Brocanteur zoekt vrouw
Foto: Kiekjeskliek

OMMEN - I’ll Be There van Charles Aznavour klinkt door de brocantehandel van Han Schuit in Ommen. Keer op keer wordt hij geraakt door het nummer. Een nummer over sterke banden, elkaar vinden. Precies wat de winkeleigenaar zoekt. Een briefje prijkt op het raam van zijn winkel: 'Ik zoek een lieve vrouw.' 

De 81-jarige woont sinds 1998 in Vilsteren, “Ik kom uit Amsterdam, maar hier heb ik mijn draai nu gevonden. Genieten van de rust en mensen om me heen met een mooie tuin.” Maar van die mooie tuin geniet hij wel alleen. Schuit is 56 jaar getrouwd geweest, maar sinds 1 januari 2020 is hij weduwe, “Ik dacht toen; alleen in het bos ga ik niet trekken. Ik heb de garage omgebouwd als winkel, om aanspraak te hebben. Als afleiding, ik moet mensen zien.”

Een jaar geleden kon de Winkelier een grote partij handel opkopen, “Ik ben toen een winkel gestart, Brocante83 in Ommen.” Aan die winkel prijkt nu een advertentie, met de insteek om een levenspartner te vinden. Sinds vijf weken is Schuit in een gat gevallen, zoals hij het zelf zegt. “Ik heb twaalf maanden een relatie gehad, maar dat is helaas gestopt. Die vrouw was vier keer in de week bij mij.”

Goede band

“Ik kan nu mijn verhalen alleen tegen de bomen kwijt”, vertelt Schuit .”Ik maak veel dingen mee in de winkel, ik wil dat graag delen met een vrouw. Meer dan een maatje. Wat hij precies zoekt in een vrouw? Romantiek, uiteraard liefde, warmte, geborgenheid, een schouder om op te huilen en een hart om in te schuilen. Daarnaast moet ze in dertig minuten in Vilsteren kunnen zijn, “Een vrouw is voor het leven, niet voor even. Dan is het belangrijk om dicht bij elkaar te zijn om een goede band op te bouwen.”

Op de advertentie zijn tot nu toe geen reacties gekomen van eventuele partners, maar enthousiaste reacties van klanten krijgt de eigenaar van de brocante wel: “Ze vinden het gewaagd. Bezoekers komen langs en zeggen dan, ik stuur mijn moeder wel want die is nog alleen.”

Aznavour

‘’Afgelopen vrijdag kwam er een vrouw, we raakten in gesprek. Een diep gesprek, ik had het nummer ‘I’ll Be There’ van Charles Aznavour op en dat raakte haar’’, zegt Schuit. De brocanteur heeft zelf ook een speciale band met het liedje: ‘’Ik heb een folder gegeven, ze had spullen die ze kwijt wilde. Ze zou foto’s mailen. Marianne uit Gorsem, laat alsjeblieft wat van je horen. We hadden iets, we hoorden het liedje en we stonden allebei met tranen in onze ogen.’’