Festival de Vecht met Vrienden van Vechtdal Live

VECHTDAL– In het kader van de verbreding van Festival de Vecht vindt er, naast Ommen, Zwolle en Hardenberg, in de gemeente Dalfsen in het weekend van 18, 19 en 20 augustus een heel uitgebreid arsenaal aan activiteiten plaats.

Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus zijn er vaartochten over de Vecht met de Dalfser Vechtzomp. Opstaptijd is 13:00 uur aan de kade naast De Fabriek. Een unieke kans om op een bijzondere manier, varend over de mooie Overijsselse Vecht, te genieten van de omgeving en tegelijkertijd kennis te nemen van de plannen van het waterschap om de Vechtdijken te versterken.

Vrijdagavond 18 augustus van 18:00 tot 22:00 uur is er gratis live muziek aan de Vecht door The New American Farmers. Op het Koninginneplein spelen zij naast bekende covers ook eigen songs, in zowel het Engels als in het Dalfser dialect.

Zaterdag 19 augustus is er de hele dag van alles te beleven. Er is een gratis te bezichtigen unieke foto tentoonstelling over de Vecht in de Grote Kerk, een gratis puzzeltocht voor het hele gezin, waarbij er 37 foto’s door het hele centrum opgespoord moeten worden, er zijn op diverse plekken in en rond het centrum urban sketchers aan het tekenen en voor kinderen tussen 7 en 13 jaar zijn er leuke workshops cigarbox gitaar bouwen.

Als klap op de vuurpijl is er het gratis toegankelijke spetterende muziekspektakel voor en door muzikanten, solisten en bands: Vrienden van Vechtdal live. Op het Koninginneplein spelen tussen 15:00 en 20:45 uur een vijftal lokale en regionale muzikale talenten en bands. De begeleiding is in handen van een speciaal voor de gelegenheid samengestelde begeleidingsband The Vechtvalley Friends Band. 

Zondag 20 augustus organiseert Theater de Stoomfabriek een gratis jeugdvoorstelling om 15:00 uur naast De Stoomfabriek. ‘Plonster’ is een grappige, beetje spannende, muzikale voorstelling over de natuur en aarde, gespeeld door de Nederlandse Reisopera. Geschikt voor jong en oud vanaf 4 jaar.

Tussen 17:00 en 17:30 uur bezingt Natuur koor Salland de Vecht vanaf de Vechtzomp onder de Blauwe Bogen Brug. De Vechtdal canon, het Bruggenlied (gedicht Koos Geerds) en andere water hits kunt u gratis beluisteren en beleven vanaf de brug of de kade. 

Kijk voor meer  informatie over het hele Festival de Vecht programma op www.festivaldevecht.com.

  • Bron: Evert Jan Pasman