Dedemsvaria On Wheels © RTV Vechtdal
Dedemsvaria On Wheels © RTV Vechtdal

DEDEMSVAART - Veel mensen herinneren zich vast nog wel het MTV-programma Pimp My Ride. In Dedemsvaart was het vandaag mogelijk om gepimpte auto’s te  bekijken tijdens Dedemsvaria On Wheels. Zonder de rapper Xzibit. Dat dan wel.

Er is ruimte voor honderd gepimte, gekke auto's. Henk Haitjema van de organisatie moet eerst maar eens zien of er honderd auto's komen. "Het weer zit niet mee, daardoor komen er heel wat minder mensen dan we hadden verwacht. Het is nog even afwachten." Ondanks dat er niet veel auto's staan, is er toch al wat om te bewonderen. Zo staat er een auto met een Joker thema van Batman en GMC A-Team bus.

Naast de gepimte auto's is er meer te doen, zo is er een Formule 1 simulator, een kermis en een open lucht Occasions showroom. Het weer mag de pret niet drukken vertelt Haitjema.  "Hier regent het niet veel, in Dedemsvaart schijnt de zon altijd." De organisator kan het weten want naar eigen zeggen zit Dedemsvaria in zijn bloed. "Ik was zeven toen ik hier voor het eerst was in het zonnetje."

Dedemsvaria On Wheels is onderdeel van Dedemsvaria. Op 31 juli is de feestweek begonnen, morgen is de laatste dag met onder andere de autorodeo en het eindfeest.