Gramsbergse weldoener gedropt in Barcelona
Eigen foto

BARCELONA/GRAMSBERGEN - In haar achtergebleven rugzak zat haar kleding, slaapzak, luchtbed en tent. ‘’Ik moest zonder rugzak beginnen. Ik had alleen mijn handtasje. Ik dacht wel even: ik ga direct terug. Ik ben gelukkig doorgegaan en heb mezelf herpakt. Zo ben ik ook. Ik kreeg gelukkig heel veel spullen die ik kan lenen. Ik kan nu weer verder’’, zegt Ter Voorde.

'DroppINGE'

Het is niet de eerste keer dat Ter Voorde geld aan het inzamelen is voor Stichting ALS. Vorig jaar haalde ze geld op in het Glazen Huis van Gramsbergen als DJ. Ook dit jaar wil ze weer in actie komen. Gaandeweg ontstond het idee voor een dropping, gekscherend ook wel een ‘droppINGE’ genoemd.

Ter Voorde reist het grootste gedeelte van haar reis met het openbaar vervoer, maar dan niet de TGV, maar met het regionale vervoer. Ook loopt ze behoorlijk wat stukken. ‘’De boemeltreintjes en streekbusjes kosten bijna niks. En je ziet ontzettend veel onderweg’’, zegt de Gramsbergse.

Onderdak

Onderweg slaapt ze bij mensen die haar onderdak bieden. Zo was ze onlangs bij een gezin die een camping heeft. Daar kwamen ze op het idee om pannenkoeken te gaan bakken op camping Om zodoende nog meer geld in te zamelen voor het goede doel. De reis is tot nu toe behoorlijk intensief, met temperaturen rond de 30 graden. ‘’Dat is pittig. Maar dat hoort er ook wel een beetje bij’’, aldus Ter Voorde.

De vader van Inge ter Voorde overleed in 2016 aan de gevolgen van ALS. ‘’Toen mijn vader het bleek te hebben, ben ik mij volle bak gaan inzetten om geld in te zamelen voor Stichting ALS’’. Omdat er een doorbraak is in een medicijn tegen een zeldzame ALS-variant, is het volgens haar hard nodig. Het middel Tofersen is volgens onderzoekers een duidelijke doorbraak in de genetische vormen van ALS, specifiek voor de SOD1 mutatie.

Op dit moment is ze in Buis-les-Baronnies, nabij Mont Ventoux. Ze hoopt ruim 3.000 euro op te halen voor Stichting ALS. Waarschijnlijk is ze over tweeënhalve week terug in Gramsbergen.