Vechtzomp ‘Hanzestad Ommen’  vaart goed

OMMEN - Op Koningsdag is de Ommer Vechtzomp gedoopt en te water gelaten. Na eerst enkele weken trainingsvaarten voor de schippers en gidsen wordt er vanaf medio mei met passagiers gevaren.

De boekingen kwamen direct binnen en inmiddels staat de teller op ruim 225 afvaarten voor dit seizoen. Dit zijn zowel speciale groepsvaarten, als ook vele opstap-afvaarten. Er wordt gevaren vanaf de Vechtkade in het centrum van Ommen, Erve Vechtdal en vanaf de Beerze Bulten. Ook is de Zomp al naar Laar in Duitsland en Gramsbergen geweest. Het team van circa vrijwilligers raakt steeds beter op elkaar ingespeeld

Varend Erfgoed

De ‘Hanzestad Ommen’ is inmiddels ook opgenomen in het register van de Stichting Stamboek Rond- en Platbodems (SSRP) en het Register Varend Erfgoed Nederland (RVEN).

Bissingh-vaarten

Naast de reguliere afvaarten van donderdag t/m zondag (10.30u en 13.30u) zijn er op de Bissingh woensdagen korte afvaarten van ongeveer één uur. Deze vertrekken om 10:00 – 11:00 – 13:00 – 14:00 en 15.00 uur  (niet bij slecht weer) De vertrekplaats is de Vechtkade in het centrum en simpel en snel te boeken via www.ommervechtzomp.nl of bij het aan boord gaan aan de Vechtkade.

  • Bron: Persbericht Vechtzomp Ommen