24 uur biljarten in Slagharen
24 uur biljarten in Slagharen

SLAGHAREN - De voorbereidingen zijn in volle gang bij het multifunctionele dorpshuis het Kronkelhonk in Slagharen. Er staan verschillende kraampjes en een podium, allemaal voor een biljartmarathon. Samen met zijn partner, Roelina de Boer, besloot Aswin van Doorn om 24 uur te biljarten om geld op te halen voor Stichting Alzheimer.  

Aswin wilde graag iets betekenen voor mensen met dementie of alzheimer. Tijdens zijn werkzaamheden bij stichting de Voart in Dedemsvaart, een dagbesteding voor ouderen, kwam de biljarter veel in aanraking met mensen die dementie of alzheimer hebben. “Het is heel confronterend. Ik ben zelf helder, maar de mensen daar vragen tijdens het biljarten constant hetzelfde. Dat zette mij aan het denken, ik wilde iets doen om geld in te zamelen”, aldus Aswin.

Fulltime werk

Bij het organiseren komt heel wat kijken vertelt Roelina, “Alleen biljarten is een beetje saai, ik heb alles er omheen bedacht. Een loterij, kraampjes, optredens van onder andere Henk Wijngaard en ga zo maar door.” Er is zo veel werk in gaan zitten dat de medeorganisator het omschrijft als een fulltime baan naast haar echte fulltime werk, “Maar het is natuurlijk voor een goed doel, ik hoop toch wel een paar duizend euro op te halen.”

Spierpijn?

Voor spierpijn is Aswin niet bang, maar mentaal gaat het volgens hem echt een uitdaging worden, “Je moet toch constant je best blijven doen om het balletje te raken.” Dat balletje proberen te raken duurt tot morgen half vier.