Onkruid in Hardenberg groeit hard

HARDENBERG - Terwijl de huizen als paddenstoelen de grond uit schieten, gaat dat met het onkruid net zo. Bewoners in de wijk Marslanden zijn blij met hun nieuwe huis, maar niet zo blij met het onkruid. Naast het huis van Jan en Ineke Nabers heeft de gemeente een wadi aangelegd. Er staat alleen geen water in. Het lijkt meer op een klein oerwoud.

Gemeente

De Marslanden is niet de enige wijk waar het onkruid welig tiert. De gemeente erkent het ook en hoopt dat ze snel maatregelingen kunnen nemen. Bij het onderhoud van de openbare ruimte van de gemeente Hardenberg hoort ook onkruidbestrijding op stoepen en wegen. Buurtbewoners hebben laatst al heel veel grote planten die naast de stoepen stonden opgeruimd, omdat er niet meer fatsoenlijk langs te fietsen of lopen was.

Schoffelen

Met schoffelen haalt de gemeente zelf het onkruid tussen de beplanting weg. Elke wijk hebben ze opgedeeld in vier delen. Elke week in het groeiseizoen schoffelen ze in een van de delen. Dit betekent dat ze ongeveer eens in de vier weken bij u in de buurt schoffelen.Bij grovere beplanting en hoge struiken mag onkruid blijven groeien. Daarom schoffelen ze daar niet. De randen langs de weg of het trottoir en naastgelegen gazons worden langs grovere beplanting en hoge struiken wel geschoffeld of uitgemaaid.

  • Bron: Bart Nijstad, redactie Vechtdal