‘OpStapwandeling over Lemelerberg

 

OMMEN – Donderdagochtend 10 augustus verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ op de Lemelerberg. Onder leiding van onze gids, kun je een prachtige ochtendwandeling maken in dit bijzondere gebied Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Onderweg krijg je van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. De wandeling start om 9.30 en duurt ongeveer 2,5 uur.

Heidelandschap

Bij een heidelandschap denken we meestal aan een zee van heidestruiken die in augustus en september voor prachtige paarse vlakten zorgt. Maar een heidelandschap is meer dan dat; zandige plekken, kruidige stukken, heideakkertjes, jeneverbesstruwelen, vennen en bos wisselen de paarse heide af. Een heidelandschap is een cultuurlandschap, een landschap door menselijk handelen ontstaan. De afgelopen jaren hebben we de heide op de Lemelerberg uitgebreid, nu is er nog meer plaats voor de bijzondere planten en dieren die er leven. De heide wordt begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen. Tip: Stevige schoenen en gepaste kleding (i.v.m. teken).

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

  • Bron: Persbericht Landschap Overijssel