Clubicoon Jelle Brinks stopt

MARIENBERG - In december wordt Jelle Brinks 33 jaar, dat is nog jong voor een doelman. Toch hangt Jelle Brinks de handschoenen aan de wilgen. Hij vindt het mooi geweest. ,, Mijn gezin vind ik nu belangrijker. Elke dinsdagavond, donderdagavond en zaterdag weg. Voetbal is voor mij hobby, er zijn meer dingen in het leven. Mijn vrouw Lieke en de kinderen Adam (4) en Emma (half jaar) komen nu op de eerste plaats.

Schouder

Jelle Brinks is zeker op amateur niveau een hele goede keeper. Het is niet altijd makkelijk geweest Zijn schouder speelde hem veel parten en vloog maar liefst zeven keer uit de kom. Een operatie was noodzakelijk. ,, Je wilt niet altijd de angst hebben, dat bij een duik de schouder er weer uitvliegt. Daarna dacht ik even laat maar." Echter de man gesneden uit het fijnste keepershout kwam terug en werd soms een grote sta in de weg voor menig spits.Trainer Stephan Bloemendal van Bruchterveld kan daar over mee praten. ,, Het was hier bij ons echt een sta in de weg. Sterk in de duels en overtuigend in de lucht. Uiteindelijk wel een enorme prestatie dat je zo lang onderdeel ben van een club." Op zijn 17de maakte hij zijn debuut, dus ruim 16 jaar stond Brinks onder de lat.

Talent

Het talent werd al snel ontdekt en Jelle Brinks vindt het nog steeds jammer, dat bij Emmen de stekker uit de jeugd afdeling werd gehaald. ,, Ik was dertien/veertien en ging in Emmen op school. Financieel kon het daar niet meer. Vond ik wel jammer want ik was zeker gebleven, nu ging ik terug naar Mariënberg en ben ik hier niet meer weg gegaan. Het is een gezellige club met leuke mensen, zoals in de jeugd met Robert Bouwhuis en Alfred Dorgelo. Dat was een leuke tijd. Ze zeggen ook niet voor niks hier. Mooi da'j d'r bint."

Michael Zweers

Voor Michael Zweers zal het wel wennen worden zonder Jelle Brinks. De twee kenden elkaar door en door. Beiden wisten van elkaar wat er moest gebeuren.  Ze hadden een klik. Michael vindt het jammer dat hij stopt. ,, Vanaf jongs af en aan zaten we al bij elkaar in het elftal. De leuke momenten waren dat we vaak kampioen werden. De band tussen ons was altijd goed. Weet altijd wat ik aan hem had als keeper. Zowel in het veld als buiten het veld een goeie kerel. Hij kan soms onmogelijke ballen tegen houden met een zweefduik. Buiten het keepen om is het een sociale kerel en betrokken bij iedereen van het team. Jammer dat hij stopt."

Combinatiefunctionaris

Jelle Brinks en sport zijn met elkaar verbonden. In zijn werk heeft hij er ook mee te maken. Bij de gemeente Rijssen is hij daar op zijn plaats. Zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen, vooral kinderen en mensen die minder geld hebben. Helpt ook sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties zich te blijven te verbeteren op allerlei gebieden. Verbindt allerlei organisaties in de gemeente. Helpt om een plan te maken voor sport en gezondheid (lokale sport- en preventieakkoord). Daarnaast blijft Jelle ook bij Mariënberg actief. ,, Op donderdagavond blijf ik mee trainen en heb me bij het derde aangemeld. Dat is wel vrijblijvend want als er leuke dingen met het gezin op de planning staan, gaat dat voor. Ik zal het wel missen, vooral nu er in de vierde klasse veel derby's zijn."

Hoogtepunten

Volgens Jelle waren er niet zoveel hoogtepunten. ,, Heb alleen maar in de derde klasse gespeeld, saai hè. Wat wel leuke dingen waren dat je wedstrijden hebt waar je voelt dat je moeilijk te passeren bent. Je pakt in het begin een paar moeilijke ballen en dan groei je in zo'n wedstrijd. Dan wil je die nul houden en als dat lukt gaf dat wel een lekker gevoel."  Bij Mariënberg gaan ze hem zeker missen. 

  • Bron: Redactie Vechtdal