Foto's: Fennie Bos

OMMEN Vier bekende Ommenaren kregen van muziekvereniging Soli Deo Gloria de kans om zich te kronen tot Maestro van Ommen. Het concert werd een heus muzikaal feest, waar het plezier vanaf spatte. 

Na een gedegen voorbereiding door SDG-dirigent Marten van der Wal, was het voor de vier kandidaten tijd om het podium van de theaterzaal van De Carrousel te beklimmen. Simone Koggel (Erve Vechtdal / Koesafari), tandarts Daan Rijnvis, Keurslager Harold Veltmaat en burgemeester Hans Vroomen mochten onderling uitmaken wie zich 'Maestro van Ommen 2023' mag gaan noemen. De een had misschien iets meer last van de zenuwen dan de ander, maar alle deelnemers hadden duidelijk zin in hun optredens met het fanfare orkest.

Dat de deelnemers zich goed hadden voorbereid bleek ook wel tijdens het concert. Slager Harold Veltmaat had na de pauze zijn baton verwisseld met een aanzetstaal. Daan Rijnvis had voor het Hazesnummer 'Bloed, zweet en tranen' een BVO-tje meegenomen en Simone Koggel dirigeerde de 'Second Waltz' in een prachtige rode jurk. Hans Vroomen bracht met 'Het Dorp' een ode aan zijn vorige woonplaats Bodegraven.

Het geheel werd op voortreffelijke wijze aan elkaar gepraat door presentator Bert Groothedde, die een mooie interactie tussen de kandidaten, jury en publiek wist te laten ontstaan.

Na een lang beraad kozen juryleden Jan Schoonhoven, Hans Wunnink en Martin Strampel uiteindelijk Harold Veltmaat tot de Ommer Maestro van 2023. Op 28 oktober, tijdens het najaarsconcert van SDG, mag hij nog eenmaal zijn dirigeerkunsten laten zien. Onder luid applaus van de goed gevulde theaterzaal sloot Maestro Veltmaat het concert af met het bekende 'YMCA'. 

  • Bron: Persbericht