Tropische temperaturen tijdens Vechtdaltrail

OMMEN - Terwijl het kwik zaterdag ruim boven de 30 graden uitsteeg, waren er toch nog bijna 500 atleten actief tijdens de Vechtdaltrail. Volgens Bertus van Elburg was het loodzwaar. ,, Het was een zinderende aflevering met temperaturen van ruim boven de dertig graden en met een gevoelstemperatuur daar nog ver boven. Het is gelukkig allemaal zonder problemen en incidenten verlopen en kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement."

Het trail runnen komt steeds meer intrek. Het is voor de deelnemers vaak afzien want de afstanden zijn vaak lang en de uitdagingen groot. Mul zand, heuveltjes, boomstronken, smalle paadjes van alles komen de deelnemers tegen. Op de 15 km was Joanne Lehr (Zwolle) de snelste vrouw in 1,08.54, de snelste man was iets eerder binnen Bart van Zelst (Holten) deed er 1.03.19 over.
Op de 25 km deed oud-schaatser Carien Kleibeuker (Mildam) mee. Ze werd vierde in 2.21.29 ruim achter winnares Gerja Zielman (Heino) 2.09.44. Zac Freudenburg (Duivendrecht) was toen al lang binnen in 1.45.22.
Op de 35 km was het Natascha de Lange (Zwolle) die na 3.47.21 binnen was. Nicky van der Poel (Rotterdam) won net als vorig jaar, nu in 2.11.05. Voor de diehards was er natuurlijk nog de 50 km. Conny Terwal (Veldhoven) was van de drie dames die zich hier aan waagden de snelste in 6.11.11, dat was een stuk langzamer dan Bob Leentjes (Onna) die het na 4.49.10 wel genoeg vond. Aan deze barre tocht over 50 km deden 32 mannen mee. Jeroen Polder (Zwolle) deed er het langste over en kwam na 8 uur en 10 minuten en 33 seconden over de finish.

Zie verder site Vechtdaltrail voor video's, foto's en uitslagen

Foto's Brigitte Blikman

 

  • Bron: Bart Nijstad