Tekst en Foto Harry Woertink

OMMEN - De Johan Seckelschool heeft sinds deze week een nieuw kunstwerk in de tuin van de school. Het kunstwerk is maandagmiddag feestelijk onthuld in aanwezigheid van leerlingen en de maker van het kunstwerk Eric Schutte.

Het idee van het kunstwerk is afkomstig van de leerlingen van de school zelf. Ze mochten zelf eerst naar eigen idee een kunstwerk maken. Daaruit heeft de Ommer beeldend kunstenaar Eric Schutte de vormen omgezet in een ongedwongen kunstwerk gemaakt met oude ijzeren materialen die de leerlingen zelf hadden verzameld. Het resultaat is een modern kunstwerk met veel fantasie en kleur.

Archeologie en erfgoed

Archeologie en erfgoed in de historische omgeving van Ommen zijn bij elkaar gebracht in een project verzorgd door Kreativitijd, in Ommen verantwoordelijk voor het culturele aanbod op de basisscholen. Acht scholen deden mee aan dit project. De bedoeling was dan ook uiteindelijk een kunstwerk te maken voor de volgende generaties. Voor iedere school krijgt het kunstwerk een plekje bij de school. De Johan Seckelschool, school voor speciaal onderwijs aan de Schammelte 3, was de eerste in de rij waar het kunstwerk werd onthuld.

Leerlingen van de scholen hebben intensief samengewerkt met professionele kunstenaars. Ook vakdocenten van het Vechtdal College en het Greijdanus werkten mee met de bedoeling het leren en ontdekken van kunst, cultuur en erfgoed. Er werden schetsen en 3D-ontwerpen gemaakt van wat de leerlingen wilden achterlaten voor de volgende generaties. Alle opgedane kennis en ervaringen zijn uiteindelijk verwerkt in een blijvend kunstwerk in of rondom de deelnemende scholen.

Foto: Beeldend kunstenaar Eric Schutte bij het zojuist onthulde kunstwerk

 

  • Bron: Harry Woertink