Engbertsdijksvenen - interne maatregelen vastgesteld

HARDENBERG - Om de natuur in het Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen te herstellen en versterken hebben Gedeputeerde Staten op 27 juni 2023 een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) vastgesteld. De NRD lig ter inzage van 6 juli 2023 tot en met 17 augustus 2023. Een ieder kan in deze periode een zienswijze indienen op de NRD.

Op 9 november 2022 heeft de Raad van State hierover een uitspraak gedaan. De Raad van State komt hierin tot de conclusie dat er ten onrechte geen milieueffectrapport (MER) is opgesteld, en heeft het PIP en de vergunning daarom vernietigd. Dit betekent dat er een nieuw PIP opgesteld moet worden, inclusief MER.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt ter inzage van 6 juli 2023 tot en met 17 augustus 2023. De NRD is digitaal beschikbaar via www.overijssel.nl/loket/ter-inzage. De NRD is als inkijkexemplaar op afspraak in te zien op het gemeentehuis van Twenterand (Manitobaplein 1, 7671 GS VRIEZENVEEN) en op het Provinciehuis van Overijssel (Luttenbergstraat 2, ZWOLLE).

Indienen zienswijze

In de periode van terinzagelegging kunt u uw zienswijze, bij voorkeur digitaal, indienen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. onder vermelding van “NRD Engbertsdijksvenen – interne maatregelen”.

  • Bron: Provincie Overijssel