Geraldine en Pieter Mulder nemen Beeldentuin over

WITHAREN - Louis van Vilsteren en Thea Dijkema geven het stokje over een de familie Mulder. Beeldentuin Witharen gaat met ingang van 1 september over in de handen van Geraldine en Pieter Mulder. In 2024 zal de Beeldentuin weer open gaan met de nieuwe eigenaren, die de Beeldentuin op hun eigen wijze gaan voortzetten.

Vorig jaar besloten Thea en Louis een “sabbatical” te nemen. Een zomer lang geen beelden in de tuin, geen gasten, maar een jaar “rust”. Om even te ervaren hoe dat zou bevallen, het bestaan van een pensionado, en om zonder druk uit te zoeken welke weg in te slaan met het bedrijf en erf. De sabbatical was nog niet begonnen toen het echtpaar Mulder zich meldde. Geraldine en Pieter Mulder kwamen samen met hun gezin vorig jaar in de tuin als bezoeker. Komend uit de tuin- en bloemenwereld vielen ze als een blok voor het erf en de tuin aan de Witharenweg 24. Toen zij tijdens het koffie serveren vertelden dat zij op zoek waren naar een mooie plek om een kleinschalig recreatief bedrijf te starten, kon Thea het niet laten om te vragen of ze dan zoiets als dit zochten

Dit korte gesprek leidde vanaf december afgelopen jaar tot een reeks intensieve gesprekken, en uiteindelijk tot de verkoop van het erf aan deze super enthousiaste mensen die een vervolg gaan geven aan Beeldentuin Witharen. Met een heel eigen invulling op bloemen en bollen gebied, maar dus ook met het exposeren van beelden van andere kunstenaars. Eén van die kunstenaars zal Thea zijn, die haar keramiek hier kan blijven exposeren en verkopen. 

Op 1 september zullen zij het huis leeg opleveren en zelf vertrekken naar hun nieuwe plek aan de Coevorderweg 11 in Arriën (gemeente Ommen). Daar gaan zij opnieuw beginnen aan een groot avontuur! Want zoals ze 32 jaar geleden verhuisden naar een oude boerderij - waar de plavuizen nog in het zand lagen - gaan zij nu verhuizen naar een jaren vijftig huis, waar in 1969 voor het laatst een “verbouwing” heeft plaats gevonden. Dat betekent dat ze de komende jaren niet hoeven te vervelen. Het comfort van het huis aan de Witharenweg moeten ze missen, maar ze gaan ervoor om in Arriën een levensbestendige, duurzame woning te maken. Ze gaan dan wel met pensioen, maar ze hebben nog genoeg energie en hopen hier een mooie plek voor zich zelf te creëren!

  • Bron: Bart Nijstad (met dank aan de Beeldentuin)