Paviljoen verdedigt Tronktitel met succes

OMMEN - Wat minder zonnige omstandigheden op de Paardeweide, maar het maakte de belangstelling voor het Tronktoernooi er dit jaar niet minder om. Dit jaar speelden de horecateams van Ommen voor het goede doel OnlyFriends. De sportieve winnaar werd uiteindelijk Paviljoen.

Dat het voorafgaand aan het toernooi toch wat minder warm en zonnig werd, was voor de staat van het veld geen nadeel. Vrijdagavond 30 juni rond 18:30 trapten Paviljoen en Tante Pos het toernooi op gang, waarbij Pos in eerste instantie nog op voorsprong kwam door een fraaie vrije trap van Koen Tip. De titelverdediger stelde echter snel orde op zaken en won uiteindelijk ruim. In de tweede wedstrijd stond de Tronk tegenover Stobbies. Eervolle vermelding daarbij voor Frank Schuttert, die de winnende treffer tegen de touwen kopte in de slotminuut, 1-0 voor Tronk.

Tronk op randje van historie

Ook zaterdag won de Tronk zijn eerste wedstrijd van de dag. Na twee overwinningen leek het team van de Tronk voor het eerst sinds 1991 weer op weg naar een finale. Een gelijkspel in de laatste poulewedstrijd tegen de Vriendenclub was genoeg. Het liep anders, een 2-0 achterstand bleek te gortig. De aansluitingstreffer kwam te laat. Door de 2-1 stand wipte de Vriendenclub op het laatste moment toch nog over de Tronk heen. De Tronk was veroordeeld tot een spannende penaltyserie om de derde en vierde plek, tegen Tante Pos. Na 5 genomen penalty’s aan beide kanten, schoot Rick Horsman de beslissende penalty raak.

Paviljoen overklast de Vriendenclub

De finale was dus een herhaling van vorig jaar. Weliswaar onder andere speelnamen. Paviljoen nam het stokje over van Clees en de Vrienden speelden dit jaar onder de naam van de Vriendenclub. Al snel bleek na een ruime voorsprong van Paviljoen, dat de finale weinig spanning kon bieden. Met een 4-2 eindstand in de finale, mag Paviljoen zich andermaal de overtuigende winnaar van het toernooi noemen. Op het Kerkplein werd zaterdagavond de cheque van 750 euro overhandigd aan Jari Kouwen, waarmee OnlyFriends zich verder kan inzetten om sporten voor iedereen toegankelijk te maken.

  • Bron: Persbericht Tronkbestuur