Op de foto overhandigen Albert en Anje Dankelman de cheques aan Henry Krijt en Roos ter Beek. Naast hen staan vrijwilligers en een aantal kinderen die in het Nederlands zeiden “dank je wel”.

ARRIËN – Albert en Anje Dankelman stoppen na 70 jaar met het melkveebedrijf. Op de dag die Alberts’ ouders 70e trouwdag zou zijn geweest, vierden ze het afscheid van hun melkkoeien. Een spetterend feest, maar geen cadeaus voor het echtpaar. Enkel donaties voor twee goede doelen, is wat ze vroegen.

Zaterdag 20 mei was het ook precies 70 jaar geleden dat de ouders van Albert het bedrijf aan de Achteresweg startten. Albert: “De veestapel werd steeds groter en nu zijn ze bijna allemaal verkocht. De meeste koeien zijn verkocht aan andere veehouders en wij hopen dat die veel plezier beleven aan onze koeien. De koeien waren onze lust en leven in die 70 jaar, en door goede fokkerij hadden wij denk ik, een bovengemiddelde veestapel. Daar gaan anderen nu plezier aan beleven.”

Binnen het gezin was geen opvolging, dus werd er gezocht naar een oplossing. Anje: “Die vonden wij uiteindelijk in de opkoopregeling van de provincie. De melkveehouderij wordt gestaakt en wij gaan verder als akkerbouwer. Dat is wel even wennen!”

Met familie, vrienden, buren en vele relaties werd 20 mei het afscheid gevierd. De vraag was geen cadeaus mee te nemen, maar een donatie voor de 2 goede doelen in de melkbus te stoppen, die het echtpaar na aan het hart liggen. De gevers zorgden voor flinke donaties. Daarmee wordt voor de Oekraïense kinderen in de Imminkhoeve een schoolreis naar Avonturenpark Hellendoorn georganiseerd en kan de Voedselbank Hardenberg Ommen van de donatie een flinke lading verse producten aanschaffen.

Afgelopen maandag was de overdracht. Vrijwilligerscoördinator van de Oekraïense vluchtelingen Henry Krijt en bestuurslid van de Voedselbank Hardenberg Ommen Roos ter Beek namen de cheques in ontvangst.

Op de foto overhandigen Albert en Anje Dankelman de cheques aan Henry Krijt en Roos ter Beek. Naast hen staan vrijwilligers en een aantal kinderen die in het Nederlands zeiden “dank je wel”.

  • Bron: Redactie Vechtdal TV