Rotary Ommen Dedemsvaart in actie voor schoner water

OMMEN - De leden van Rotary Ommen Dedemsvaart hebben vandaag tijdens een fietstocht van Ommen via de Lemelerberg naar Raalte onderweg zwerfafval opgeruimd. Dit alles in het kader van 100 jaar Rotary in Nederland en de eigen acties van de club in het thema ‘End Plastic Soup’. “Omdat Rotary Nederland 100 jaar bestaat, is op 28 januari een estafette gestart langs alle 500 Rotaryclubs in Nederland”, vertelt Aline Hofstee die sinds een week voorzitter is van de club. “Vandaag was het de beurt aan onze club Rotary Ommen-Dedemsvaart om de gouden schep in de elektrische bakfiets die we kregen van Rotary Hardenberg weer over te dragen aan Rotary Raalte. We hebben daarbij gekozen voor een fietstocht over de Lemelerberg, waarbij we meteen zwerfaval hebben opgeruimd’.

Het doel van de Rotary club is meer bewustzijn te creëren rondom schoon en veilig water. Met de opbrengst van deze actie worden daarom stoeptegels aangeschaft met de tekst ‘Hier begint de zee’. In overleg met de gemeenten Ommen, Dalfsen en Hardenberg worden deze tegels neergelegd bij putten op drukke, vaak toeristische plekken. “We hopen dat mensen toch beter gaan nadenken over de gevolgen van hun gedrag en dat men bijvoorbeeld geen peuken meer in de putjes gooit. Want dat is puur vergif, en komt uiteindelijk in het drinkwater van ons allemaal”.

Rotaryclub Ommen Dedemsvaart is een serviceclub die actief is in het Vechtdal. De club telt zo’n 35 leden die allemaal actief zijn in verschillende branches. Door handen uit de mouwen te steken, geld in te zamelen en het netwerk te delen, draagt Rotary Ommen Dedemsvaart haar maatschappelijke steentje bij in het Vechtdal én daarbuiten. “We hebben oog voor onze regio, maar ook voor de wereld”, aldus Aline. “Met deze fietsactie combineren we beide: We maken onze eigen regio schoner en leveren ondertussen ook een bijdrage aan de wereldwijde actie ‘End Platic Soup now’. Voor meer info zie www.rotaryommendedemsvaart.nl. Ook op Facebook is meer informatie over de club en haar activiteiten te vinden.

  • Bron: Persbericht Rotary