Inschrijvingen Wielerronde van Ommen druppelen gestaag binnen

OMMEN - Op zaterdag 26 augustus wordt in het centrum van de Vechtstad de derde editie van de Camping Ommerland Wielerronde van Ommen verreden. Nieuw in het programma is een vrouwenkoers in de categorie Elite/belofte, amateurs en junioren. De eerste inschrijvingen zijn al binnen en via de site van de KNWU (www.knwu.nl) kan elke wielrenner m/v die mee wil doen zich aanmelden. Tim Nederlof (Hardenberg), Jelle Bootsveld (Heino), Rick Mensink en Heini Koornberg (beiden Zwolle) staan al op de deelnemerslijst.

Programma

Om 15.00 uur start de loopfietsenrace voor wielrenners in de dop, in de leeftijd van twee tot en met vier jaar. Om 15.15 uur worden de leeftijdsklassen vijf tot en met zes jaar en zeven tot en met acht jaar weggeschoten voor een volle ronde. Om 15.30 uur gaan de categorieën negen tot en met tien jaar en elf tot en met twaalf jaar van start voor een wedstrijd over twee ronden.

Om 16.15 uur start de vrouwenkoers uit de categorie Elite/beloftes, amateurs en jeugd voor 38 ronden hardfietsen om het centrum. De totale afstand is ongeveer vijftig kilometer.

Om 18.00 uur klinkt het startschot voor de mannen uit de categorie Elite/belofte, amateurs en professional-B voor 65 ronden, afstand om en nabij 65 kilometer. Grote vraag is wie Peter Schulting, die twee keer achtereen de bloemen en klapzoenen in ontvangst mocht nemen, gaat onttronen. 

Ommerland

Dat recreatieoord Ommerland het wielrennen een warm hart toe draagt blijkt wel uit het feit dat op 3 en 17 augustus dikke bandenraces voor de jeugd gepland staan op het campingterrein, vanzelfsprekend in diverse leeftijdscategorieën. Er zijn mooie prijzen te winnen. Inschrijven via Ready2race.teamjumbovisma.nl, of ter plekke. Elke deelnemer krijgt sowieso een Jumbo-Visma medaille en een Ommerland medaille. Nadere inlichtingen via koersdirecteur Gerrit de Jonge, telefonisch via 06-44191799 of per email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Bron: Bart Nijstad (met dank aan Gerrit de Jonge)