Nieuwbouw Kindplein Oost voor leerlingen in Ommen-oost

OMMEN - In navolging van Kindplein West krijgt Ommen nu ook een Kindplein Oost. De nieuwe school komt op de oude Aldi supermarkt locatie aan de Haarsweg naast sporthal De Slaghen. Het schoolgebouw moet onderdak bieden aan leerlingen van de in Ommen-oost gevestigde basisscholen CBS De Kardoen en OBS Het Palet. Het gebouw van OBS Het Palet blijft overigens intact, gezien de leeftijd en de kwaliteit hiervan.

Fietstunnel

Voordat met de beoogde nieuwbouw van Kindplein Oost wordt begonnen komt er eerst een fietstunnel onder de Slagenweg. Dit om fietsers en voetgangers een veilige oversteek te bieden vanaf de Haarsweg. De fietstunnel komt te liggen aan de westkant van de bestaande rotonde. Voor de bouw van Kindplein Oost vraag het college van burgemeester en wethouders aan de raad een bedrag van 13.218.000 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Twee locaties

Behalve de Aldi supermarkt locatie was voor de nieuwbouw ook een terrein gelegen aan de noordkant van Het Palet in beeld. Een klankbordgroep van omwonenden en ouders in samenwerking met de toekomstige scholen en kinderopvang hebben beide locaties onderzocht. Uit het onderzoek kwam de Aldi-locatie als beste naar voren. Het college onderschrijft deze conclusie. Door deze locatiekeuze zal een deel van de Alteveerweg worden afgesloten.

  • Bron: Harry Woertink