Opbouw van Sproeifeest Hoonhorst van start: ''Je kan lekker met elkaar een biertje drinken''
Eigen foto

HOONHORST - Het is een begrip in het dorp Hoonhorst: Sproeifeest. Dit jaar is de 30e editie van het evenement. Reden voor de organisatie om dit jaar groots uit te pakken. ‘’Het is het moment voor het dorp om bij elkaar te komen.’’ 

Het festival begint komende donderdag en duurt tot en met zondag. Veel muziek, een jaarmarkt, drankjes, cabaret, een quiz en een fietstocht. De grote publiekstrekker zal het optreden op zondagmiddag zijn van Høken met de Heinoos.

Vrijwilligers

Het festival draait volledig op vrijwilligers. Afgelopen vrijdag zijn ze begonnen met het opbouwen van de tent. ‘’Zaterdag hebben we het terrein alvast aangepakt. De bar is gebouwd en de verlichting hebben we alvast opgehangen’’, zegt Borit Zwerink van de organisatie.

Saamhorigheid

De saamhorigheid is misschien wel het belangrijkste aspect van het festival. ‘’Je kan lekker met elkaar een biertje drinken. Ook met de mensen die je niet zoveel spreekt’’, aldus Zwerink.

Het Sproeifeest werd voor het eerst in 1994 georganiseerd. Door corona kon het de afgelopen jaren niet doorgaan, tot grote teleurstelling van de vrijwilligers en de dorpsbewoners. Vorig jaar ging het feest voor het eerst wel weer door. Het Sproeifeest is volgens de organisatie ieder jaar weer een belangrijk moment voor de inwoners van het dorp.

Niet grootschaliger

Zwerink kijkt in elk geval uit naar het Sproeifeest: ‘’Ik heb er heel veel zin in. Het is weer heel anders dan vorig jaar.’’ Omdat het de dertigste editie is van het Sproeifeest, kunnen 30-jarigen op zaterdagavond gratis naar binnen.

De komende jaren zal het festival in ieder geval niet verder gaan groeien volgens Zwerink: ‘’Het is gezellig zoals het nu is. Grootschaliger moeten we niet willen. Zo is het mooi.’’

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni vindt het Sproeifeest plaats.