Wandel mee in de Ommermars voor een drinkbare Vecht

OMMEN - Schone rivieren zijn belangrijk voor mens, dier en planten. Li An Phoa strijdt voor schone en drinkbare rivieren. Dat doet zij door wandelingen langs de rivieren en door in gesprek te gaan met bewoners. Nu wandelt Li An Phoa langs de Overijsselse Vecht. Dinsdag 20 juni tussen 14.30 - 15.30 uur is zij bij de Ommermars.

Wandel mee; praat mee

Li An Phoa gaat graag in gesprek met inwoners, groot en klein. U bent dus van harte uitgenodigd om mee te wandelen in de mooie Ommermars. Zij wil graag weten wat de Vecht voor u betekent wat nodig is om van de Vecht een drinkbare rivier te maken. Wat kunnen wij doen om daarvoor te zorgen? De Ommermars is in korte tijd uitgegroeid tot een geliefd gebied om te wandelen, te fietsen en te spelen. Ook bijzondere vogels, planten en dieren weten hun weg te vinden en daar kunnen wij weer volop van genieten door hen te observeren vanuit bijvoorbeeld de kijkhut. Wat zou het fijn zijn als tijdens een bezoek aan de Ommermars de dorst gelest kan worden door een slok water te nemen uit de Vecht. De leden van het burgerinitiatief Ommermars zijn dan ook blij dat Li An Phoa hier aandacht voor vraagt en wandelt graag met haar mee.

Over Li An Phoa

Li An Phoa is een Nederlandse filosofe en ecologe. Ze is vooral bekend door haar strijd voor schone, drinkbare rivieren. Met wandelingen langs rivieren vraagt ze aandacht voor de vervuiling. In 2022 schreef ze met Maarten van der Schaaf een boek over haar ervaringen. In juni 2023 loopt zij langs de Overijsselse Vecht van bron tot monding. "Wanneer we uit onze rivieren kunnen drinken, is het ecosysteem weer in balans”, aldus Li An Phoa.

Meer informatie over de drinkbare Vecht leest u op de website van Ruimte voor de Vecht.