Reünie voor Ommenaren en oud-Ommenaren - 25 augustus 2023 – Ommen 775 jaar

OMMEN - Ommenaren en oud-Ommenaren gaan elkaar ontmoeten op de reünie die op vrijdag 25 augustus door de stichting Ommen 775 jaar stadsrechten wordt organiseert. De reünie vindt plaats op de officiële dag dat het 775 jaar geleden is dat Ommen stadsrechten kreeg.

Iedereen die voor 1954 geboren is en opgegroeid is in Ommen is van harte welkom op de reünie. Het belooft een bijeenkomst te worden met elkaar ontmoeten, herinneringen ophalen, oude foto’s en films bekijken en verhalen vertellen over hoe het was.

De reünie wordt gehouden in het Hervormd Centrum. De zaal is open vanaf 10.15 uur. Omstreeks 16.30 uur wordt de samenkomst afgesloten. Deelname aan de reünie is kosteloos. Gebruikte consumpties en deelname aan de lunch à € 18,- zijn voor eigen rekening.

Vooraf aanmelden

Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan via de website ‘ommen775jaar.nl’ of per mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met vermelding naam, adres en geboortejaar. Na aanmelding wordt aanvullende informatie gestuurd.

De werkgroep belast met de organisatie heeft per brief gevraagd om vrienden en bekenden die misschien ook op de reünie willen komen en voldoen aan de eerder genoemde voorwaarden, op de hoogte te willen brengen van de te houden reünie. De werkgroep bestaat uit Wil (van der Linde) Galenkamp (tel. 0615062900) en Marietje (Rhee) Luttekes, (tel. 0529454220).

Meerdere activiteiten

Op 25 augustus 2023 is het exact 775 jaar geleden dat bisschop Otto III Ommen stadsrechten verleende. De ‘bisschop’ komt naar Ommen. Hij zal per Vechtzomp naar Ommen afreizen en rond half vier ’s middags aanmeren aan de Vechtkade ter hoogte podium van Festival op de Vecht. Middeleeuwse muzikanten zullen hem begeleiden en burgemeester Hans Vroomen zal hem ontvangen.

Om 16.00 uur vindt de feestelijke overhandiging van de stadsrechten plaats. Het gezelschap zal zich daarvoor verplaatsen naar de Sint Brigittakerk aan de Nering Bögelstraat. Daar zal tijdens een feestelijk en muzikaal programma de symbolische overhandiging van de stadsrechten nogmaals plaatsvinden.

Middeleeuwse maaltijd

Na afloop van de feestelijkheden zal er op het plein rond de Hervormde Kerk tussen 17.30 en 19.30 uur een middeleeuwse maaltijd geserveerd worden met stoofpotten, oerbrood en bier.

Festival de Vecht

Om 19.30 uur start op 25 augustus “Festival op de Vecht”, een spetterend concert met drie spectaculaire muzikale live-bands vanaf een drijvend podium op de Vecht in Ommen. Met na afloop een swingende After Party met DJ Erik Volkers.

Tekst en foto: Harry Woertink