Knikkeren voor gevorderden tijdens Lemels feest
Foto: Kiekjeskliek

LEMELE - In plaats van versierde wagens wordt er dit jaar geknikkerd op knikkerbanen tijdens het Lemels Feest in Lemele. Volgens Gerbrand Giethoorn van de organisatie is het evenement behoorlijk uniek: “Dit gebeurt nooit bij andere dorpsfeesten. De jury, die normaal wagens beoordeeld, heeft het nog nooit ergens gezien.” Het is de bedoeling dat de achttien deelnemende teams hun knikkerbanen showen aan de jury en het publiek. Daarnaast moeten de knikkers zo soepel mogelijk over de baan rollen.

Dat is niet het enige, het draait volgens de organisator ook om tijd, “minimaal anderhalve minuut en maximaal drie minuten. Tussen die tijd moet de baan afgelegd zijn door de knikkers.” Als laatste moeten er twee ‘onderbrekingen’ in de baan zitten, eigenlijk valstrikken waar de knikkers even stilliggen.

Creativiteit

Tijdens de oneven jaren wordt het Lemels feest georganiseerd en dit jaar dus met een nieuw onderdeel. Volgens Gerbrand zie je echt hoe creatief de mensen zijn, “Ik vind het echt geweldig, ik heb alle banen al gezien en er zit echt veel werk in.”

Overall winner

De deelnemers strijden niet alleen voor de eer, maar ook voor munten of een plaatje bij de straatnaam. Niet zomaar een plaatje, maar een plaatje met daarop Overall Winner 2023. Daarvoor moet je nog wel wat meer winnen. Je moet de uitblinken tijdens de playbackshow en tijdens het zeskamp met je vriendengroep, straat of buurtschap.