Hoe organiseer je een bestelbus?

REGIO - Het organiseren van een bestelbus kan een uitdaging zijn, vooral als je veel spullen moet vervoeren. Dit is bijvoorbeeld het geval als je het voertuig gebruikt voor je eigen bedrijf, maar ook als je een fervente doe-het-zelver bent. Nadat je een bestelbus leasen hebt gedaan, is het hoe dan ook belangrijk om te bepalen hoe je het busje wilt organiseren aan de binnenkant. Dit klusje kan lastig zijn, maar gelukkig hoef je het niet zelf te doen. We benoemen in dit artikel namelijk een paar handige tips die het organiseren van een bestelbus vereenvoudigen!

Creëer een plan

Voordat je begint met het organiseren van je bestelbus, is het belangrijk om een plan te maken. Bedenk wat je precies moet vervoeren en hoe je dit het beste kunt indelen. Maak eventueel een schets van de indeling van je bestelbus, zodat je een duidelijk beeld hebt van hoe je alles kunt organiseren. Je moet deze stap eigenlijk direct uitvoeren na de lease berekenen en afsluiten van je nieuwe bestelbus.

Gebruik de hoogte

Veel bestelbussen hebben een hoog dak, waardoor je extra ruimte hebt om spullen op te bergen. Maak hier gebruik van door bijvoorbeeld opbergrekken te installeren die tot aan het plafond reiken. Zo benut je de ruimte optimaal en houd je meer ruimte over voor andere spullen. Zorg er overigens wel voor dat de opbergrekken goed vastzitten, anders kunnen ze omvallen terwijl je in het bestelbusje rijdt.

Koop opbergsystemen

Er zijn verschillende opbergsystemen verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn voor bestelbussen. Zo zijn er bijvoorbeeld rekken, lades en kasten die je kunt installeren om je spullen georganiseerd te houden. Deze systemen zijn vaak flexibel en aanpasbaar aan je specifieke behoeften, waardoor ze ervoor zorgen dat de organisatie van je bestelbus in één keer veel makkelijker geworden is.

Vergeet opbergboxen niet

Opbergboxen zijn een handige manier om spullen georganiseerd te houden in je bestelbus. Label de boxen zodat je snel kunt vinden wat je zoekt en gebruik bijvoorbeeld kleurcodes om onderscheid te maken tussen verschillende soorten spullen.

Let op de veiligheid

Zorg dat alles goed vast zit en niet kan verschuiven tijdens het rijden. Dit voorkomt niet alleen schade aan je spullen, maar ook gevaarlijke situaties op de weg. Gebruik bijvoorbeeld antislipmatten om spullen op hun plaats te houden en zorg dat zware spullen op de bodem van de bestelbus liggen.

Denk aan het gewicht

Als je veel spullen vervoert, is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht. Overbelading kan gevaarlijk zijn en bovendien zorgen voor hogere brandstofkosten. Verdeel het gewicht gelijkmatig over de bestelbus en gebruik eventueel spanbanden om alles op zijn plaats te houden.

Zorg voor overzicht

Het is belangrijk om het overzicht te behouden in je bestelbus, vooral als je veel spullen moet vervoeren. Houd daarom rekening met de volgorde van het laden en lossen en zorg dat je makkelijk bij de spullen kunt die je het meest nodig hebt. Houd ook de ruimte rondom de bestuurdersstoel vrij, zodat je snel bij je benodigdheden kunt komen.