Aanbestedingstraject afgerond voor woningbouw Haven Oost

OMMEN - Vandaag (8 juni) hebben wethouder Alice van den Nieuwboeren Cris Zijlmans, directeur van Le Clercq Projectontwikkeling de koop-realisatieovereenkomst ondertekend voor de realisatie van ontwikkelveld Noord en Zuid. Daarnaast hebben Vechtdal Wonen Le Clercq een mondeling akkoord over een samenwerking .Het gaat om 31 woningen met 16 vrijesectorwoningen (waaronder 8 starterswoningen)en 15 sociale huurwoningen: Tweekappers, sociale huur beneden-, bovenwoningen ,hof woningen en een ontmoetingsruimte. De behoefte aan woningen in Nederland en met name betaalbare woningen is enorm. Met dit traject spelen de gemeente Ommen en Vechtdal Wonen hierop in.

In de aanbesteding is een helder kader gegeven waar aan  het bouwen op deze inbreidingslocatiemoet voldoen. O.a. op het gebied van de architectuur, een optimaal woonmilieu, duurzaamheid en een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding .Het ontwikkelplan van Le Clercq kreeg de beste beoordelingen gaat het plan  realiseren. Cris Zijlmans van Le Clercq koos bij de start voorsamenwerking met architect Niels de Vries van ZAAK VAN NN en landschapsarchitect Theo Reesink van Buro Poelmans-Reesink.

Het ontwikkelplan voor Haven Oost, noord en zuid. De stedelijke eigentijdse uitstraling vertaalt zich in bijzondere architectuur. Het wordt een stoere buurt met robuuste woningen, veel groen, ruimte voor ontmoeting en spelen. Duurzaamheid gaat verder dan alleen de bouwen afwerking van de woning ,ook het creëren vaneen natuurlijk omgeving en een goede opvangen afvoer van hemelwater is in de ontwerpen meegenomen Er is aandacht voor de omgeving door vloeiende overgangen tussen stedenbouw, openbare ruimte en architectuur te realiseren. ‘Prettig wonen is je ergens ‘thuis voelen’, dat is het belangrijkst uitgangspunt geweest bij onze visie- en planvorming. Plekken creëren waar het goed leven is door duurzame woningen te ontwikkelen in een aangename leefomgeving, met oog voor die omgeving. ’Zo meldt het plan van de ontwikkelaar.

Het grootste deel van de woningen is al levensloopgeschikt, voor de overige woningen is dat eenvoudig te realiseren. Door inwoners uit de omgeving van Haven Oost een kans te bieden om te verhuizen naar deze buurt, kan er doorstroming op gang komen. Zodat er meer ruimte voor starters ontstaat in de bestaande wijken.

 BelgaFoto

p1040992

 

p1050015