Actie Vakantietas

DALFSEN - De jaarlijkse Actie Vakantietas is weer gestart. Net als vorig jaar wordt de komende weken de Actie Vakantietas georganiseerd voor de hele gemeente Dalfsen door HUMANITAS i.s.m. de diaconieën van de kerken in Nieuwleusen.

De organisatie is op zoek naar donateurs en ook mensen die graag zelf een tas willen vullen, zijn van harte uitgenodigd zich te melden. De Actie Vakantietas is in het leven geroepen om kinderen uit minderbedeelde gezinnen binnen de gemeente Dalfsen een goed gevulde tas te kunnen geven vol speelgoed en waardebonnen. De actie wordt georganiseerd door Humanitas afdeling Dalfsen i.s.m. de diaconieen. Gezinnen die voor de actie in aanmerking komen, worden benaderd door Humanitas om zich aan te melden. Vrijwilligers van Humanitas bezorgen de tassen bij de gezinnen thuis.

“Uiteraard is de meest ideale situatie dat een actie als deze niet nodig is, maar het is fijn om op deze manier op een praktische en concrete manier iets voor deze gezinnen te kunnen doen”, aldus de organisatoren van de Actie Vakantietas.

Mensen die zelf een vakantietas willen vullen voor een kind, kunnen zich aanmelden door een berichtje te sturen. Daarvoor kan gemaild worden naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., onder vermelding van het huisadres. Men krijgt dan een rugtas, informatiebrief en gegevens van een kind (geslacht en leeftijd) thuisgebracht om te vullen. De tassen worden aangevuld met een cadeaubon, leesboek en een ijsco bon voor alle gezinsleden, maar daarvoor is geld nodig.

Financieel wordt de actie ondersteund door verschillende collectes in de kerken. Meer donaties zijn zeer welkom. Iedereen die hier een bijdrage aan wil leveren, kan een donatie overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie: NL22 RABO 0345 5023 10 o.v.v. ‘ACTIE VAKANTIE TAS’. Alleen samen kunnen we deze actie tot een succes maken. Helpt u ook mee?

via Sukerbiet.nl